Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

V Trutnově zakážou popíjení alkoholu u hřišť, škol i na náměstí

Trutnov zakáže popíjení alkoholu na předem určených místech. Cílem je zklidnit celkově situaci ve městě. Často teď strážníci řeší stížnosti na hluk i potyčky, které jsou spojeny právě s konzumací alkoholu na veřejnosti.

„Konzumace alkoholu různými skupinami občanů, která s sebou nese spoustu negativních doprovodných jevů, je problémem, který dosud neměl žádné efektivní řešení. V případech, kdy skupiny konzumentů alkoholu na veřejnosti pořádaly své dýchánky na místech, kde takové chování vadí veřejnosti, neměli naši strážníci možnost tomuto jednání nijak zabránit,“ uvádí Radek Svoboda, ředitel MP Trutnov.

Dosud byl totiž Trutnov jedním z mála měst podobné velikosti, který nijak neupravoval pití alkoholu na veřejnosti. To se změní. Trutnovští zastupitelé schválili na zasedání novou obecně závaznou vyhlášku. „Reagovali jsme na řadu podnětů nejen od městských strážníků, ale především od našich občanů. Celoplošná vyhláška by dopadla na lidi, které nemáme důvod ani potřebu postihovat, proto věřím, že zvolená forma přesně stanovených míst je vhodné řešení,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova. Vyhláška zakazuje konzumaci alkoholu okolo dětských hřišť, základních škol, školských zařízení, a především pak na Jiráskově náměstí a Lípovém náměstí.

„Na vytyčených místech je s pitím alkoholu objektivní problém a naši strážníci tak mají efektivní nástroj, jak nezřízenou konzumaci alkoholu na veřejnosti nejenom závazně kdykoliv ukončit a osoby z místa vykázat, ale v případě recidivního jednání i postihnout například pokutou,“ dodává Radek Svoboda. 

Ohodnoť článek

Foto MP Trutnov

Štítky strážníci, městská policie, Trutnov, alkohol, vyhláška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově zakážou popíjení alkoholu u hřišť, škol i na náměstí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.