Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

UHK zažije bezpečnostní cvičení IZS. Složky se budou připravovat na ozbrojeného útočníka

Ve čtvrtek 9. května 2024 v odpoledních hodinách se bude na Hradecké ulici u Univerzity Hradec Králové konat cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Cvičení, zaměřené na ozbrojeného útočníka, si klade za cíl prohloubit koordinaci a připravenost policistů, hasičů, záchranářů a městské policie.

V důsledku tohoto cvičení lze očekávat v okolí univerzity zvýšenou přítomnost záchranných složek a z toho plynoucí dočasné dopravní omezení. Občané cestující tímto směrem by měli být připraveni na možné komplikace a s ohledem na pokyny policie plánovat jiné trasy. 

„Upozorňujeme veřejnost, aby byla v dané oblasti ostražitá a respektovala pokyny zasahujících složek, které mají za úkol zajistit bezpečný průběh cvičení a minimalizovat dopady na běžný život ve městě,“ vysvětluje na webu policie mluvčí policistů Magdaléna Vlčková

Ostrý zásah si UHK pamatuje z března  

Začátkem března tohoto roku zažil kampus Univerzity Hradec Králové napjaté chvíle, když musel být evakuován kvůli anonymní výhružce střelbou. Akci zajišťovala policie s podporou vrtulníku, což celé situaci dodávalo na dramatičnosti. To vše na základě výhružného e-mailu, který přišel na několik univerzit v České republice. 

Navzdory závažnosti hrozby se naštěstí ukázalo, že nešlo o skutečné nebezpečí. V reakci na tuto hrozbu univerzita zavedla těsnější spolupráci s policií, aby zajistila bezpečnost svých studentů a pracovníků.  

Policisté na Univerzitě Karlově zasahovali v lednu, kdy je přivolali do budovy matematicko-fyzikální fakulty v Praze 8 k podezřele chovajícímu se studentovi, který měl s sebou velkou tašku. Nakonec se zjistilo, že v tašce byly knihy. Rozrušeného muže převezla sanitka do psychiatrické léčebny, podle policie se nedopustil protiprávního jednání. 

Při střelbě v budově Filozofické fakulty UK v centru Prahy loni 21. prosince přišlo o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové. Po útoku pachatel, který byl podle policie studentem fakulty, spáchal sebevraždu. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky Univerzita Hradec Králové, policie, integrovaný záchranný systém, univerzita, Praha, Česko, Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Praha 8

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

UHK zažije bezpečnostní cvičení IZS. Složky se budou připravovat na ozbrojeného útočníka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.