Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nových spojů se dočkají turisté v Českém ráji i Adršpachu

Královéhradecký kraj pošle od soboty 27. dubna do terénu turistické autobusové a vlakové linky. Budou doplňovat nabídku pravidelných autobusových a vlakových spojů a lidé je využijí například při výletech či na cestách za poznáním přírodních i historických atraktivit regionu.

„Královéhradecký kraj je regionem s velkým počtem turisticky atraktivních míst, která stojí za návštěvu. Na základě rostoucího zájmu o veřejnou dopravu v našem kraji, zejména o turistické linky, jsme se rozhodli zahájit provoz vybraných autobusových a vlakových spojů již od konce dubna. Kromě zajištění dopravy do škol a zaměstnání nabízejí spoje Veřejné dopravy Královéhradeckého kraje jedinečnou možnost pro výletníky na cestách za poznáním našeho kraje,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Pravidelné spojení do východní části Krkonoš je rozšířeno turistickými autobusovými spoji linky 394 z Náchoda přes Trutnov a Pec pod Sněžkou na Pomezní boudy a linky 495 z Hradce Králové přes Dvůr Králové nad Labem, Trutnov a Pec pod Sněžkou na Pomezní boudy.

Do střední části Krkonoš budou autobusové spoje rozšířeny o turistickou linku 491 z Hradce Králové přes Kuks, Dvůr Králové nad Labem a Hostinné až na nejvýše položenou zastávku Špindlerův Mlýn, Špindlerova bouda. Na linkách 394, 491 i 495 mohou cestující využít speciální zařízení pro přepravu jízdních kol.

Turistické cíle v Podkrkonoší nově propojí víkendové spoje na autobusové lince 536 Stará Paka – Nová Paka – Pecka – Bílá Třemešná – Dvůr Králové nad Labem. Od konce dubna pojedou vlaky na lince L3 v trase Jaroměř – Stará Paka – Semily – Turnov – Liberec ve dvouhodinovém intervalu po celý týden.

Posílení dopravy pro turisty v Českém ráji bude zajištěno na vlakových linkách V50 z Jičína do Turnova a S36 z Mladé Boleslavi do Lomnice nad Popelkou. Na lince V50 z Jičína do Turnova společně s celoročně provozovanými spoji bude zajištěn hodinový interval vlaků včetně sezónního spěšného vlaku na lince V5 z Hradce Králové do Turnova.

Rychlé spojení do Orlických hor zajistí autobusová linka 193 z Hradce Králové přes Dobrušku do Deštného v Orlických horách až na Šerlich. Linka 193 umožňuje přepravu jízdních kol a z Hradce Králové odjíždí spoje o víkendu v 7:45 a 12:15. V období letních prázdnin je spoj v 7:45 z Hradce Králové na Šerlich provozován celotýdenně. Ze Šerlichu přímé autobusy jedou o víkendech v 9:55 a 15:25.

Mezi Adršpachem a Teplicemi nad Metují se rozšiřuje spojení vlakovou linkou V33 na hodinový interval s návaznostmi na vlaky linek V3 a V30 spojující Broumov s Náchodem a Hradcem Králové. Nejvýznamnější skalní útvary na Broumovsku je možné v rámci jednoho dne navštívit díky provázaným autobusovým linkám 360 Adršpach – Teplice nad Metují – Police nad Metují a 363 Police nad Metují – chata Hvězda – Suchý Důl – Police nad Metují ve dvouhodinovém intervalu. 

Při cstování je možné využit integrovaný přestupní tarif IREDO. „Pro celodenní cestování doporučujeme využít síťovou jízdenku, která platí po celém území IDS IREDO a po celý kalendářní den, kdy byla zakoupena. Síťová jízdenka pro jednotlivce stojí 200 Kč a pro skupinu až pěti osob libovolného věku 490 Kč,“ doplnil Tomáš Jurček, vedoucí odboru dopravy Královéhradeckého kraje.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky autobus, doprava, vlak, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nových spojů se dočkají turisté v Českém ráji i Adršpachu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.