Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hradecký transparentní účet znovu podporuje Ukrajinu. Radnice reaguje na další ruské útoky

Hradec Králové se rozhodl oživit transparentní účet, na kterém jsou peníze pro partnerské město Černihiv. To se v polovině dubna ocitlo pod útokem ruských vojsk. Do začátku na něj město vložilo 300 tisíc korun a nyní se může přidat i veřejnost. Za dva měsíce se peníze pošlou na konkrétní pomoc.

 „Bezprostředně po zprávě o ruském vzdušném útoku jsme začali řešit možné formy pomoci našemu partnerskému městu na Ukrajině. Rozhodli jsme se oživit transparentní účet pro Černihiv, kam mohou lidé přispívat libovolnými částkami,“ uvádí v tiskové zprávě primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). 

Veřejnost má nyní zhruba do prázdnin přispět libovolnou částkou. „Z Černihivu jsme obdrželi odpověď, ve které nám poděkovali za nabídku pomoci. Každopádně jsme připraveni o celé věci dále komunikovat,“ dodává primátorka.  

Už v minulosti Hradec Králové poslal z transparentního účtu peníze na Ukrajinu. Tenkrát za ně bylo pořízeno ponorné čerpadlo za zhruba sto tisíc korun. Dalších 300 tisíc korun bylo odesláno na opravu tamní mateřské školky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Ukrajina, transparentní účet, Černihiv, Hradec Králové, peníze, Pavlína Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký transparentní účet znovu podporuje Ukrajinu. Radnice reaguje na další ruské útoky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.