Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecký kraj podpoří modernizaci nemocnice v Novém Bydžově 100 miliony

Královéhradecký kraj podpoří rekonstrukci objektu interny a sousedního objektu léčebny dlouhodobě nemocných v nemocnici v Novém Bydžově částkou přesahující 100 milionů korun. Dnes o tom rozhodli krajští zastupitelé. Novobydžovská nemocnice spadá pod krajskou Oblastní nemocnici Jičín. Začátek stavebních prací se předpokládá letos v září, hotovo by mohlo být na jaře 2025, uvedli zástupci hejtmanství. V současnosti se zpracovává projektová dokumentace.

Akce je rozdělena na dvě etapy, které na sebe budou bezprostředně navazovat. Po dokončení první etapy bude část stavby uvedena do předčasného užívání, zároveň ale začne druhá etapa stavebních prací, po jejichž dokončení bude stavba zkolaudována, uvedl kraj.

Podle mluvčího kraje Dana Lechmanna by se měly stavební práce odehrávat za provozu nemocnice, poskytování zdravotní péče bude částečně omezené.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. Největším zdravotnickým zařízením v regionu je státní Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Vedení Královéhradeckého kraje považuje modernizaci nemocnic za jednu ze svých priorit. Například v jičínské nemocnici je ve výstavbě multifunkční pavilon za 692 milionů korun. Tento měsíc zahajuje modernizaci a dostavbu za 880 milionů korun nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemocnice Jičín

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj podpoří modernizaci nemocnice v Novém Bydžově 100 miliony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.