Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před hradeckým muzeem se poroučí k zemí několik stromů, nahradí je nové

Ke konci února bude před Muzeem východních Čech pokáceno celkem pět vysokých vzrostlých smrků a tři malé, a to především s ohledem na jejich špatný zdravotní stav. V listopadu je pak nahradí nová výsadba.

Historickou budovu doplní okrasné dřeviny jako třeba magnolie a podél objektu přibyde šest dekorativních třešní. Odstraní se také jalovcový keř a bude zde nové zatravněné místo.

„Hlavním cílem této akce je revitalizace veřejného prostranství před jednou z nejcennějších památek v Hradci Králové, a to Muzeem východních Čech. Nebudeme dělat žádné rozsáhlé zásahy, ale ke zlepšení vzhledu této lokality chceme přispět pomocí zeleně,“ vysvětluje náměstek primátorky pro oblast životního prostředí Adam Záruba. Technické služby Hradec Králové ke konci února zajistí odstranění osmi smrků v okolí budovy, většina z nich musí být pokácena kvůli špatnému zdravotnímu stavu.

V listopadu tohoto roku je pak nahradí dřeviny nové. „Jedná se především o dekorativní dřeviny, jako je magnolie, která bude vysazena u pravého rohu budovy. Z boční strany muzea bude vysazena ucelená linie šesti okrasných třešní, které navážou na již vysazené stromy stejného druhu vedle autobusové zastávky,“ popisuje náměstek ředitele technických služeb pro správu městské zeleně Daniel Jeřábek. Během únorové úpravy dojde také k odstranění jalovcových keřů před muzeem, které vytvářely nepříjemná zákoutí, kde často docházelo ke znečištění prostoru. Místo nich vznikne travnatá plocha.

„Díky této obměně získá celá lokalita nový vzhled, který dává smysl i z pohledu životního prostředí. Vybrané dekorativní dřeviny krásně kvetou a velmi příjemně doplní toto místo. Jedná se navíc o druh stromů, které se do města více hodí, máme s nimi dobré zkušenosti, nejsou nijak náročné na stanovištní podmínky a v městském prostředí dobře rostou“ uzavírá náměstek Záruba.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum Východních Čech

Štítky Muzeum východních Čech, dřevina, Hradec Králové, stromy, kácení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před hradeckým muzeem se poroučí k zemí několik stromů, nahradí je nové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.