Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Tento týden meteorologové slibují ochlazení. S předpovědí jsou tentokrát opatrnější

Už po několikáté nám meteorologové začátkem týdne slibují ochlazení a příchod zimy. Zatím se předpověď nikdy nenaplnila. Tento týden jsou ve svých výhledech opatrnější. Postupné ochlazování slibují od poloviny týdne. Sněhové přeháňky se mohou objevit i v nižších polohách.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně polojasno nebo jasno. Odpoledne se zatáhne a na některých místech se mohou přidat přeháňky. Už v polohách nad 400 metrů nad mořem to může být sníh. „Nejvyšší denní teploty se dnes dostanou mezi čtyři až sedm stupňů Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Jaroslav Tuček.  

V následujících dnech by se mělo postupně ochlazovat. V úterý i středu by mělo být převážně oblačno nebo zataženo. Na řadě míst se vyskytnou i dešťové přeháňky. V polohách nad 300 metrů to může být i sníh. V úterý se maxima dostanou mezi jeden až pět stupňů, ve středu budeme na východě Čech měřit mínus jeden až plus tři stupně Celsia. 

V následujících dnech bude počasí hodně podobné. Průměrné denní teploty se budou držet kolem bodu mrazu nebo jednoho stupně pod nulou. Noční pak mohou klesnout až na mínus šest stupňů Celsia. Po zbytek týdne je opět třeba počítat s přeháňkami. A to jak dešťovými, tak sněhovými.  

Ohodnoť článek

Foto Holger Schué | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, týden, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorologové, teplota, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden meteorologové slibují ochlazení. S předpovědí jsou tentokrát opatrnější  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.