Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

RE-USE point v Trutnově funguje rok. Z prodeje věcí se podařilo získat 40 tisíc pro útulek

RE-USE point v Trutnově radnice zřídila v listopadu 2021. Lidé sem nosí věci, které by normálně vyhodili. Tyto předměty se následně prodávají za symbolickou částku jiným. Za rok fungování se tímto způsobem podařilo vybrat 40 tisíc korun pro zvířecí útulek ve městě.

„Nejčastěji sem lidé nosí knihy, sportovní vybavení, nádobí a drobný nábytek. Díky RE-USE pointu tyto věci neskončí na skládce, a naopak někdo jiný je ještě může využít,“ uvedla v tiskové zprávě Vendula Kasperová, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu Trutnov. 

Kompletně všechny peníze, které se trutnovskému RE-USE pointu podaří získat, jdou na podporu provozu Útulku pro opuštěné a zatoulané psy. „Za rok fungování se v RE-USE pointu na útulek vybralo téměř 40 tisíc korun, což považuji za velký úspěch, a rozhodně v tomto projektu budeme i nadále pokračovat,“ uvedl ve zprávě starosta Trutnova Michal Rosa (ODS). 

RE-USE point v Trutnově je otevřen vždy v pondělí, středu a také pátek od 13:00 do 18:00. V úterý a ve čtvrtek od 8:00 do 13:00. Nepotřebné věci sem mohou lidé přinést i o víkendu. To však pouze v sobotu dopoledne.  

Z bezpečnostních důvodů nelze do RE-USE pointu dávat elektroniku a elektrické spotřebiče. Ty patří do sběrného dvora. Zároveň nejde o místo, kam patří oblečení nebo obuv. K tomu slouží bílé kontejnery na textil rozmístěné po celém městě.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Toman

Štítky re-use, odpad, projekt, skládka, Trutnov, prodej, nákup, les, strom, vysazení, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RE-USE point v Trutnově funguje rok. Z prodeje věcí se podařilo získat 40 tisíc pro útulek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.