Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rychlostní silnice S3 v Polsku bude na hranicích za dva roky. S D11 se spojí až v roce 2027

První plány na stavbu dálnice D11 jsou z roku 1939. Od té doby se stavbu stále nepodařilo dokončit. Do konce její původně naplánované trasy zbývá dostavět a otevřít dva poslední úseky na Trutnovsku. Podle státu by se tak mohlo stát nejpozději v roce 2027. Polská rychlostní silnice, bude na hranicích o tři roky dříve.

„Ředitel ŘSD Marek Novotný i ministr dopravy Martin Kupka shodně uvedli, že dostavba obou zbývajících úseků je prioritou a že platí termíny dokončení pro úsek Trutnov–Královec v roce 2026 a pro úsek Jaroměř–Trutnov rok 2027,“ řekl po jednání ministrů v Polsku hejtman Martin Červíček (ODS).  

Dálnice D11 se má na hranicích s Polskem napojit na rychlostní silnici S3 a pokračovat dál do Polska. To uleví dopravě na obou stranách hranice. Problém je však v tom, že rychlostní silnice bude dokončená o tři roky dříve. Obyvatelé a obce na Trutnovsku proto mají strach z tranzitní dopravy, kterou může nová silnice z Polska navést přímo do regionu. 

Obce na Trutnovsku se obávají dokončení rychlostní silnice v Polsku. Zvýší se zatížení, tvrdí

Budovaná dálnice D11 z Hradce Králové se má na hranicích s Polskem napojit na téměř dostavěnou rychlostní silnici S3. Problém je v tom, že česká strana je teprve u Jaroměře a na Polské straně je téměř hotovo. Dokončení rychlostní silnice S3 se...

„Ministr Kupka řekl, že po dřívějším zprovoznění S3 bude polská strana respektovat tonážní a dálkové omezení tranzitní dopravy,“ uvedl hejtman v tiskové zprávě na webu kraje. Teoreticky tak po nové rychlostní silnici z Polska nebudou moct přijet kamiony těžší než devět tun a delší než deset metrů. Těm bude umožněný vjezd až po otevření obou úseků D11.  

Dálnice D11 začíná v Praze a po loňském otevření úseku Hradec Králové–Jaroměř nyní končí na 113. kilometru u Hořenic. Na hraniční přechod v Královci chybí dostavět posledních 41 kilometrů. Navazující polská rychlostní silnice S3 vede až na sever Polska do Štětína a Poláci na ní dostavují poslední část k české hranici. V úseku u české hranice na silnici už mají položený asfalt. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky D11, S3, Polsko, ČR, Královéhradecký, kraj, termín, stavba, dálnice, ŘSD, Trutnovsko, doprava, rychlostní silnice, Dálnice D11, okres Trutnov, Martin Kupka, Marek Novotný, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlostní silnice S3 v Polsku bude na hranicích za dva roky. S D11 se spojí až v roce 2027  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.