Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obce na Trutnovsku se obávají dokončení rychlostní silnice v Polsku. Zvýší se zatížení, tvrdí

Budovaná dálnice D11 z Hradce Králové se má na hranicích s Polskem napojit na téměř dostavěnou rychlostní silnici S3. Problém je v tom, že česká strana je teprve u Jaroměře a na Polské straně je téměř hotovo. Dokončení rychlostní silnice S3 se obávají některé obce na Trutnovsku. Doprava v nich může zhoustnout.

Kvůli obavám o dopravu Trutnov zorganizoval schůzku dotčených obcí. U jednoho stolu se sešli starostové Trutnova, Bernartic, Královce a místostarostka Zlaté Olešnice, pak zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR, Policie ČR a Královéhradeckého kraje. 

Všichni se domluvili na tom, že je třeba na silnici I/16 sjednotit dopravní značení a zakázat vjezd nákladních vozidel. Rozhodující bude váha i délka.  

„Opíráme se o studii, kterou zpracovalo ŘSD, a také o zpracování vlečných křivek v kritických směrových obloucích. Protože z obou dokumentů vyplývá, že komunikace jednoznačně není vhodná k tranzitní nákladní dopravě, věříme, že naše žádost bude kladně přijata,“ říká Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Kromě zákazových značek by se na některých silnicích mohlo objevit i nové úsekové měření.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky stavba, doprava, dálnice, rychlostní, silnice, Polsko, S3, D11, zákaz, značka, kamion, tranzit, hustota, rychlostní silnice, okres Trutnov, Hradec Králové, Trutnov, Jaroměř, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic, Policie České republiky, Královec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce na Trutnovsku se obávají dokončení rychlostní silnice v Polsku. Zvýší se zatížení, tvrdí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.