Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vězenkyně pomáhají v domově seniorů U Biřičky. Starají se tady o park a šijí pomůcky

Vězenkyně z vazební věznice v Hradci Králové chodí vypomáhat do domova seniorů U Biřičky. Starají se o místní park a šijí pomůcky pro seniory. Pro odsouzené ženy je to forma terapie, která by měla vést ke změně životních hodnot a pro obyvatelé domova je to vítaná pomoc. Spolupráce funguje už od loňského podzimu.

První vzájemnou spolupráci navázala ženská věznice a domov seniorů U Biřičky loni na podzim. Nejprve se vězenkyně staraly pouze o park, později se přidaly další činnosti jako například šití pomůcek.

Z pohledu zástupců věznice je pomoc druhému člověku jedním z hlavních terapeutických cílů specializovaného zacházení. „U odsouzených žen tím měníme rizikové postoje, hodnoty a chování k sociálně žádoucím formám," řekl ředitel vazební věznice Pavel Tomášek.

Vězenkyně dojíždí do domova vypomáhat pravidelně. Pracují pouze venku a na místě vždy dostanou zadání od vedení domov, kterým se řídí. Do práce je vždy doprovází taky odborný zaměstnanec vychovatel – terapeut.

Spolupráci si pochvaluje i ředitelka domova. "Děvčata sleduji a myslím, že je to baví. Jsme s nimi velmi spokojeni, v parku vydatně pomáhají,“ uvedla Daniela Lusková.

Naopak zaměstnanci domova vozí do vazební věznice materiál a z něj pak ženy vyrábí polohovací pomůcky, žínky nebo šijí tašky k sáčkům močových katétrů.

Ušitých výrobků je už několik krabic, vlastními silami bychom toho tolik nezvládli," dodala Lusková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, domov seniorů, vězení, vazba, ženy, vězenkyně, práce, pomoc, návyky, hodnoty, spolupráce, zahrada, park, domov, vazební věznice, Daniela Lusková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězenkyně pomáhají v domově seniorů U Biřičky. Starají se tady o park a šijí pomůcky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.