Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne vzdělávací a volnočasový kampus. Bude stát v Gayerových kasárnách

Studenti a široká veřejnost by mohla mít k dispozici vzdělávací a volnočasový kampus. Ten má vzniknout v areálu Gayerových kasáren v Hradci Králové. Před jeho realizací musí rekonstrukcí projít i budova Vrbenského kasárna.

„V návaznosti na dlouhodobé cíle v oblasti kultury chceme posunout Muzeum východních Čech v Hradci Králové na další úroveň, kterou představuje právě vytvoření moderního muzejního kampusu,“ uvedl na stránkách kraje hejtman hradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Podle jeho slov by mohla v Hradci Králové vzniknout úplně nová kulturní čtvrť.  

V současné době hledá hejtmanství vhodný způsob, kterým projekt zafinancovat. V plánu je, že se do kompletní revitalizace historického areálu zapojí i město Hradec Králové. Hradecká radnice by mohla mít na starosti například úpravu zeleně a veřejného prostranství. Tím by zároveň vznikl nový relaxační prostor. Oba tyto projekty se uchází o peníze z dotace hradecko-pardubické aglomerace.  

„Prostřednictvím ITI Hradecko-pardubické aglomerace jsme v rámci projektu IROP – SMART muzeum čerpali 200 milionů na rekonstrukci Gayerových kasáren,“ uvedla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). Podle jejích slov by se mohlo do projektu nového kampusu zapojit i právě Muzeum východních Čech v Hradci Králové. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hradec Králové, projekt, Muzeum východních Čech, Martin Červíček, ODS, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikne vzdělávací a volnočasový kampus. Bude stát v Gayerových kasárnách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.