Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na fotbalovém stadionu v Hradci Králové bude moci hrát i reprezentace. Město podepsalo smlouvu

Na novém fotbalovém stadionu v Hradci Králové bude po jeho dokončení moci hrát přátelské zápasy i mužská reprezentace. Kvalifikační či přátelské duely v Hradci Králové budou moci hrát i nižší reprezentační výběry mužů a výběry žen včetně jejich prvního mužstva. Vyplývá to z memoranda o spolupráci mezi Hradcem Králové a Fotbalovou asociací České republiky (FAČR), které dnes představitelé obou subjektů podepsali.

"Díky memorandu bude hradecký multifunkční fotbalový stadion součástí nabídky národních stadionů, což znamená, že v Hradci Králové budeme moci vidět reprezentační utkání za účasti známých sportovních hvězd," uvedl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

Předseda výkonného výboru FAČR Petr Fousek poznamenal, že odpovídající zázemí prvoligový fotbal v Hradci Králové potřebuje. "Je dobře, že nová aréna bude splňovat potřebné parametry a reprezentační fotbalová utkání se tak budou moci konat i ve východních Čechách," uvedl Fousek.

Stadion by měl splňovat parametry kategorie UEFA 4, což je i podmínkou jeho zařazení do nabídky stadionů pro utkání českých reprezentačních mužstev. Hradec Králové začal stadion asi za 745 milionů korun s DPH stavět loni. Jde o největší zakázku v novodobé historii města. Vše by mělo být hotové na jaře 2023.

Kapacita arény by měla být 8000 diváků s možností navýšení na 9300 míst. Všechna místa by měla být zastřešená. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, správa, stavby, fotbal, stadion, FAČR, Hradec Králové, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, Fotbalová asociace České republiky, reprezentace, Petr Fousek, ODS, Alexandr Hrabálek, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na fotbalovém stadionu v Hradci Králové bude moci hrát i reprezentace. Město podepsalo smlouvu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.