Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Červeném Kostelci budou studovat zdravotníci. Z žáků budou nutriční asistenti nebo maséři

Od nového školního roku bude studium zdravotnických oborů na středních školách v kraji dostupnější. Umožní to plánované rozšíření Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy v Trutnově. Ta zřídí nové pracoviště i v Červeném Kostelci.

„Trutnovská zdravotnická škola od příštího školního roku v Červeném Kostelci nabídne dva nové studijní obory, které se zatím na žádné střední škole v Královéhradeckém kraji nevyučují. Jedná se o obory nutriční asistent a masér ve zdravotnictví,“ říká náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti) odpovědný za krajské školství. Nové obory v Červeném Kostelci budou zaměřené především pro konkrétní podporu regionu. Jde především o oblast péče v lůžkových zařízeních, paliativní péči a sociální služby. 

V Červeném Kostelci půjde od nového školního roku nastoupit do dvou nových oborů - nutriční asistent a masér ve zdravotnictví.  

„Současná populace stárne, lidem přibývají zdravotní obtíže a někteří trpí také klinicky velkou nadváhou, což má velké následky na jejich zdraví. Dnes u dětí vidíme nárůst dětské obezity, a to je přesně téma, které dokáží nutriční terapeuti řešit,“ doplňuje náměstek Štěpánek. 

Kromě toho zde budou moct zájemci studovat také obory jako je praktická sestra a diplomovaná všeobecná sestra. Potřebnou praxi budou středoškoláci získávat v krajských nemocnicích. 

„V době, kdy roste zájem o studium na naší škole, je to velmi důležitá zpráva. Zdravotnické obory u nás bude moct studovat víc lidí než dosud,“ vysvětluje Roman Hásek, ředitel školy. 

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Trutnově měla v současnosti kapacitu 620 studentů. Po rozšíření do Červeného Kostelce ji bude moct navštěvovat až 850 žáků. Uchazeči o studium ve školním roce 2022/23 mohou pro první kolo přijímacího řízení podat přihlášku řediteli střední školy do 1. března 2022. 

Ohodnoť článek

Foto SZS Trutnov

Štítky Červený Kostelec, obor, sestra, zdravotnictví, lékařství, masáž, nutriční, asistent, žák, student, vzdělání, VOŠZ a SZŠ, Trutnov, střední škola, studium, Česká pirátská strana, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Červeném Kostelci budou studovat zdravotníci. Z žáků budou nutriční asistenti nebo maséři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.