Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bez řidičáku, se zákazem řízení vezl malé dítě. Vinu se snažil hodit na partnerku

Muže bez řidičského průkazu zastavila na dálnici D11 policejní hlídka, protože si všimla, že vozidlo nemá zaplacený dálniční poplatek. Řidič se nejprve snažil hlídku přesvědčit, že auto řídila jeho partnerka. Z evidence policisté zjistili, že má zákazy řízení neustále už 17 let. Na zadním sedadle vezl šestnáctiměsíční dítě. Hrozí mu až dva roky ve vězení, do kterého se i za jiné delikty pravidelně vrací.

Policisté z dálničního oddělení Pravy chtěli v neděli odpoledne na dálnici D11 zastavit ke kontrole osobní auto značky Peugeot. Všimli si, že auto nemá zaplacený poplatek za dálnici. Za volantem seděl muž, který na výzvu policistů ihned zastavil u krajnice. Hlídka musela kvůli silnému provozu zastavit asi sto metrů před ním.

Když policisté k autu došli, za volantem seděla žena a na místě spolujezdce seděl muž. Vzadu v dětské sedačce měli šestnáctiměsíční dítě. „Oba dospělí zprvu tvrdili, že řídila žena. Po nějakém čase, kdy výpověď několikrát měnili, se k řízení nakonec přiznal muž a sdělil, že má zákaz řízení,“ vysvětlila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Dechovou zkoušku měli oba negativní. Z evidence ale vyšlo najevo, že muž nikdy neměl řidičské oprávnění a už 17 let má téměř nepřetržitě zákaz řízení. První záznam měl z roku 2007 a poslední mu měl končit na začátku září 2024. Zákazy měl přerušeny jen z důvodu jeho několika pobytů ve vězení. 

Policisté čtyřiceti sedmiletému muži sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu bude hrozit až dva roky za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, dálnice, D11, policie, auto, řidič, řidičský průkaz, dálniční známka, zákaz řízení, vězení, trest, dítě, partnerka, Dálnice D11, Peugeot, Pravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez řidičáku, se zákazem řízení vezl malé dítě. Vinu se snažil hodit na partnerku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.