Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na horách by tento týden mohl napadnout nový sníh. Průměrné teploty stále nad nulou

Meteorologové očekávají, že tento týden napadne v Krkonoších a Orlických horách několik čísel nového sněhu. Z dlouhodobé předpovědi však vyplývá, že denní průměrné teploty se budou stále pohybovat mírně nad bodem mrazu.

Ještě dnes bude ve východní části České republiky převážně zataženo. „Ojediněle se přidá mrholení nebo slabý déšť. V polohách nad 600 metrů slabé přeháňky,“ řekl dnes za hradecké meteorology Jaroslav Tuček. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od bodu mrazu k plus třem stupňům. Na horách pak mohou klesnout až k mínus dvojce.  

Prakticky až do čtvrtka bude počasí hodně podobné. Stále převážně zataženo, mlhy a teploty mírně nad bodem mrazu. Ubývání oblačnosti můžeme očekávat především koncem týdne. K tomu se navíc přidají přeháňky. Ve vyšších polohách by mělo připadnout hlavně v pátek a během víkendu. V nižších polohách půjde spíš o déšť. Ojediněle se mohou objevit i bouřky.  

Zatím co se budou denní maxima držet do pěti stupňů Celsia, v noci naměříme pod nulou. Průměrné noční teploty se tento týden budou pohybovat v rozmezí od mínus tří k nule.  

Ohodnoť článek

Foto Kanenori | Pixabay | Zdroj údaje ČHMU

Štítky počasí, předpověď, Královéhradecký, kraj, ČR, ČHMU, sníh, Krkonoše, Orlického, hory, přeháňky, leden, týden, teplota, teplota tání, Orlické hory, Jaroslav Tuček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách by tento týden mohl napadnout nový sníh. Průměrné teploty stále nad nulou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.