Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Víkend v kraji nabídne netradiční pohled na Hradec, nová místa ve Vrchlabí nebo ochutnávku afrických specialit

Prozkoumat historii Hradce Králové, ochutnat Afriku nebo objevit nová místa ve Vrchlabí. To a mnohem víc nabídne nadcházející víkend v Královéhradeckém kraji. S dětmi můžete vyrazit do Trutnova na divadlo a za sportem třeba do Jaroměře na kluziště. Přinášíme naše tradiční víkendové tipy.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové zve v pátek od 16 hodin na novou expozicí Cesty města. Komentovaná prohlídka pro rodiny s dětmi bude věnována městu českých královen. Prohlídka návštěvníky přenese o šest století nazpátek do středověké podoby Hradce Králové. Rodiče s dětmi si tu vyzkouší, jak náročnou práci měli písaři a stavitelé nebo s jakými hračkami si musely vystačit tehdejší děti. Program je vhodný od 6 let. Vstupné pro dospělé je 90 korun, pro děti 70 korun.

Chůzi s holemi si vyzkoušíte v sobotu od 10 do 13 hodin v hradeckých městských lesích. Základní kurz techniky severské chůze začíná na parkovišti u Lesního hřbitova. Sraz je 10 minut před zahájením a cena je 650 korun. Je nutné se předem objednat. Hole budou zdarma k zapůjčení. 

 
Trutnovské Uffo má v neděli 16. ledna na programu Pohádku o třech námořnících. Divadlo pro děti od čtyř let se koná od 15 a od 17 hodin. Vstupné je sto korun pro dospělé a 80 korun pro děti.

Do Jaroměře můžete vyrazit na veřejné bruslení. Na programu je v sobotu od 14 do 16 hodin a v neděli od 16:15 do 18:15. Plné vstupné je za třicet korun, snížené za dvacet korun.

Napříč Vrchlabím – Dobrodružná pátrací hra to je akce pro rodiny s dětmi, která se koná v sobotu 15. ledna před KCEV Krtek Správy KRNAP ve Vrchlabí od 9 hodin. Během procházky objevíte nová zákoutí města, která jste dosud možná jen přecházeli bez povšimnutí, a při tom budete řešit neobvyklé úkoly. Dopolední hra Správy KRNAP je vypsána pro dvoučlenné týmy dětí do 15 let, případně rodinné týmy. 

V královédvorském Safari pivovaru mohou návštěvníci až do konce února ochutnat jedinečné africké menu, každý týden z jiné oblasti. Labužníci pomyslně urazí 36 tisíc kilometrů po stopách legendárních českých cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Během návštěvy budou lidé moct ochutnat tradiční a chuťově nesmírně zajímavá a atraktivní jídla. Organizátoři zájemcům doporučují udělat si předem rezervaci. Putování po Africe vás tento víkend zavede do Alžíru. Vyzkoušíte jak chutná Chorba Frik, Chakhchoukha nebo Mkhabez.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, akce, rodiny s dětmi, Afrika, Hradec Králové, Vrchlabí, bruslení, Jaroměř, Safari Park, Muzeum východních Čech, Uffo, Trutnov, Správa Krkonošského národního parku, divadlo, Alžír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend v kraji nabídne netradiční pohled na Hradec, nová místa ve Vrchlabí nebo ochutnávku afrických specialit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.