Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od 10. ledna bude na vlakové trati Hradec Králové – Týniště nad Orlicí výluka. Pojedou náhradní autobusy

Na vytížené regionální vlakové trati mezi Hradcem Králové a Týništěm nad Orlicí bude od 10. a od 24. ledna na několik dní výluka. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu. Důvodem omezení je odstranění vegetace v blízkosti trati.

Vlaky na této frekventované trati nepojenou od 10. do 14 ledna a o od 24. do 26. ledna vždy v čase od 8 do 14 hodin. Výpadek spojů bude řešit náhradní autobusová doprava. Výluka ale může mít vliv na návazné spoje. "V železničních stanicích Hradec Králové a Týniště nad Orlicí nebude vždy zajištěn přestup na navazující a přípojné spoje," uvedly České dráhy.

Na trase výluky budou jezdit tři autobusové linky. Linka R pojede mezi Hradcem Králové a Týništěm nad Orlicí a nikde jinde zastavovat nebude. Linka Z bude zastavovat na všech zastávkách výlukového jízdního řádu. Linka P bude zastavovat pouze v Třebechovicích a na zastávce Hradce Králové – Slezské Předměstí.

Trať z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí na Rychnovsku je dlouhá 19 kilometrů. Stanice v Týništi je po Hradci Králové a Chocni třetí nejdůležitější stanicí v oblasti. Z Týniště vede například trať do průmyslové zóny Solnice – Kvasiny, kde má dílo závod automobilky Škoda Auto.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hrade Králové, Týniště nad Orlicí, vlak, spoj, železnice, doprava, výluka, náhradní přeprava, autobus, linka, cestující, jízdní řád, Hradec Králové, České dráhy, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od 10. ledna bude na vlakové trati Hradec Králové – Týniště nad Orlicí výluka. Pojedou náhradní autobusy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.