Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O svátcích popíjeli, pak sedli za volant a bourali. Trutnovští strážníci řešili dva sváteční opilé řidiče

Vánoční svátky na sinicích ani letos nebyly ve znamení klidu a pohody. Trutnovští strážníci řešili hned dva případy, kdy za volant usedli opilí řidiči a bourali. Jedna nehoda se stala na Boží hod na silnici mezi Kuksem a Choustníkovým Hradištěm, druhá zaměstnala strážníky 26. prosince v Prkenném Dole.

Na 1. svátek vánoční ve večerních hodinách havarovalo vozidlo Škoda na trase mezi Kuksem a Choustníkovým Hradištěm. Za volantem seděl 31letý řidič, který byl evidentně opilý. Nezvládl řízení a střídavě narážel vlevo a vpravo do silničních svodidel.

Přivolaní nehodáři z Trutnova provedli s řidičem dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 1,75 promile,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová. Muž si stěžoval na bolest břicha, a tak byl převezen do nemocnice. Vyšetření ale nakonec odmítl, stejně jako se nechtěl podrobit odběru krve. „Předběžná škoda na vozidle byla vyčíslena na padesát tisíc korun a škoda na svodidlech třicet tisíc,“ dodala Pižlová.

Nejspíš bujarou oslavu vánočních svátků má za sebou i 46letá řidička vozidla Fiat, která havarovala na druhý svátek vánoční na zledovatělé silnici v Prkenném Dole. Žena dostala smyk, přejela do protisměru a poté se přetočila na bok. „Z dosud provedeného šetření k dopravní nehodě došlo zřejmě tím způsobem, že řidička při průjezdu mírné levotočivé zatáčky v klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy,“ dodala mluvčí.

I tady svoji roli sehrál alkohol. Provedená dechová zkouška ukázala 0,87 promile. Řidička utrpěla lehké zranění. „Na místě přišla o řidičský průkaz a způsobila si škodu na vozidle ve výši dvacet tisíc korun,“ sečetla Pižlová.

Ohodnoť článek

Štítky řidič, alkohol, svátek, policie, nehoda, škoda, silnice, auto, Královéhradecký kraj, strážníci, pokuta, řidičský průkaz, Vánoce, Kuks, Prkenný Důl, Fiat, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

O svátcích popíjeli, pak sedli za volant a bourali. Trutnovští strážníci řešili dva sváteční opilé řidiče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.