Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na vánoční Safari park, na kluziště pod širákem nebo na výstavy betlémů láká nadcházející víkend

Poslední adventní víkend v Královéhradeckém kraji už bude připomínat Vánoce. Do světýlek se zahalí Safari park ve Dvoře Králové nad Labem. Koná se taky řada koncertů a výstav. I ty už jsou tematicky svátečně laděné. Otevřené je taky nejvýše položené kluziště v republice.

Na vánoční Zoo vás o víkendu zve Safari park ve Dvoře králové nad Labem. Sváteční atmosféru, netradiční dekorace a snížené vstupné nabízí oblíbená Vánoční zoo. Na návštěvníky čekají tisíce světélek na vánočních řetězech, zářící siluety bong, buvolů, hrošíků a dalších zvířat, zlatým světlem rozkvetly i obří skulptury baobabů. To doplňují tradiční evropské vánoční stromky v celém areálu, zdobené ručně foukanými ozdobami z místních dílen, desítky adventních věnců, girland a dalších dekorací i dřevěné stromky tradiční pro oblast jihu Afriky. Platí snížené vstupné a areál je mimořádně otevřen až do 18 hodin.

V sobotu od 13 do 16 hodin bude v provozu taky nejvýše položené kluziště v České republice, a ještě k tomu venkovní. Malá Úpa zve na bruslení v nadmořské výšce 1 060 metrů. Brusle návštěvníkům zapůjčí ve Skimu Půjčovně v Centru Hořec vždy 30 min před otevřením kluziště. Vstupné je 130 korun pro dospělé, 100 korun platí děti. V pátek se koná taky večerní bruslení od 18 hodin.

Swingové Vánoce evropských národů ve svátečním duchu s rytmikou, která šlape. To nabídne sobotní koncert pro celou rodinu ve Filharmonii v Hradci Králové. O 16 hodin v sále zazní české a evropské koledy v aranžmá Radka Škeříka, Milana Svobody a Václava Hybše.

Na nedělní koncert láká Hostinné. 19. 12. v kostele Nejsvětější Trojice od 17 hodin vystoupí členové saxofonového kvarteta Golden Saxis, Simona Hučíková a Šárka Klazarová za doprovodu M. Baklíka. Na programu budou vánoční melodie, koledy a premiéra vánoční skladby Štěpánky Hrubecké, věnované hostinským varhanám.

Předvánoční výstava betlémů se koná v sobotu v Opočně. Od 13 od 16 hodin vás na děkanství v Opočně čekají komentovaná prohlídky, zpívání koled u adventního věnce a další doprovodný program.

Výstavu historických vánočních ozdob ze sbírky Věry Dvořáčkové a také různorodá tvorba současných výrobců z oblasti severovýchodních Čech pořádá muzeum v Hradci Králové. Výstava se jmenuje Vánoční variace a nabídne ohlédnutí za tradicí výroby vánočních ozdob z různorodých materiálů. Návštěvníci uvidí ozdoby z papíru, vaty, leonského drátu, skleněného vlákna, vosku i tradičního skla. Produkce foukaných skleněných ozdob současných firem je zaměřená na moderní a designové dekory, netradiční zpracování, působivé barevné kombinace i tradiční vzory ve stylu retro.

Tradiční výstavu betlémů pořádají v Kvasinách v zámecké galerii. Otevřeno mají o víkendu od 14 do 16 hodin.

Krkonošské muzeum Vrchlabí si připravilo výstavu Zdobíme vánoční stromeček. Na ní návštěvníci uvidí, jak naši předkové zdobili vánoční stromeček. Výstava je otevřena mezi 9 a 12 hodinou a od 13 do 16 hodin.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, akce, kultura, zoo, výstava, betlém, vánoční ozdoby, koncert, děti, zábava, kluziště, ZOO Dvůr Králové, Vánoce, vánoční stromek, Dvůr Králové nad Labem, vánoční koledy, Česko, Milan Svoboda, Václav Hybš, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vánoční Safari park, na kluziště pod širákem nebo na výstavy betlémů láká nadcházející víkend  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.