Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Safari Park ve Dvoře Králové zahajuje vánoční sezonu. Upraví cenu vstupného i otevírací dobu

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem se tradičně oblékla do vánočního. Oficiální vánoční sezóna začne v Safari Parku v sobotu 18. prosince a potrvá do 2. ledna. Podle zástupců zahrady je areál vyzdoben víc než kdy předtím.

„Na návštěvníky čekají tisíce světélek na vánočních řetězech, zářící siluety bong, buvolů, hrošíků a dalších zvířat. Zlatým světlem rozkvetly i obří skulptury baobabů,“ popisuje atmosféru v Safari Parku mluvčí zahrady Zuzana Boučková.  

Po celé zahradě je hned několik vánočních stromků, které jsou ozdobeny ručně foukanými ozdobami z místních dílen. Nechybí ani desítky adventních věnců a dřevěných stromů. Ty jsou tradiční především pro oblast jihu Afriky. Většinu z nich navíc nazdobily děti z místních škol a školek.  

I během oficiální vánoční sezony budou v Safari Parku zpřístupněny všechny vnitřní pavilony. „Lidé se tak mohou těšit na gepardy, hyeny, levharty a další šelmy, nosorožce, žirafy, slony, hrabáče, desítky druhů ptáků, velké želvy, okapi, buvoly kaferské, šimpanze a další primáty nebo hrošíky liberijské včetně dvou oblíbených mláďat,“ dodává Boučková.  

Půlroční čtyřčata geparda dostala jména. Pro úspěšný odchov je nutné držet samce a samici po většinu roku odděleně

Čtyři gepardí mláďata ze Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem oslavila včera půlroční narozeniny. V rámci Mezinárodního dne gepardů zoo zveřejnila jména letních čtyřčat, která jsou pojistkou, že tento vzácný zvířecí druh přežije alespoň v...

Během vánočního období zahrada pravidelně snižuje vstupné. Letos se navíc vyplatí lístky koupit on-line. Zatímco plné a snížené vstupné v kamenné pokladně vyjde na 110 a 70 korun, na internetu za ně lidé zaplatí 105 a 65 korun. Po celou dobu oficiální vánoční sezony bude areál otevřený až do 18:00. 

Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem letos oslavil 75. narozeniny. Ke svému výročí zahrada dostala rekordní návštěvnost. Ta se počítala na začátku listopadu. Do té doby areál navštívilo celkem půl milionu návštěvníků. Zahrada si tak udržela prvenství a obhájila si post nejnavštěvovanějšího turistického cíle v Královéhradeckém kraji. Na druhém místě jsou Adršpašské skály, na třetím pak lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky Safari Park, Dvůr Králové, foto, výroční 75 let, ZOO, safari, Vánoce, sezona, výzdoba, strom, vánoční, vstupné, otevírací, doba, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, zahrada, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park ve Dvoře Králové zahajuje vánoční sezonu. Upraví cenu vstupného i otevírací dobu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.