Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po třech letech čekání vydal stavební úřad rozhodnutí pro další úsek D11. Stavět se začne v roce 2024

Řidiči jsou zase o kousek blíž dalšímu úseku dálnice D11 z Jaroměře do Trutnova. Po třech letech čekání vydal stavební úřad ve Dvoře Králové nad Labem územní rozhodnutí. Se stavbou 20 kilometrů dlouhého úseku by se mohlo začít v roce 2024.

O získaném územním rozhodnutí na svém twitterovém účtu informoval ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl„Na 19,63 kilometrů dlouhý úsek dálnice je již zpracovaná dokumentace pro stavební povolení a může se bezodkladně zahájena majetkoprávní příprava stavby,“ řekl. Následně se začne příprava pro získání stavebního povolení.  

Na vydání stavebního povolení pro navazující úsek dálnice se čekalo od poloviny roku 2018. Stavební úřad však řešil řadu námitek a několikrát si vyžádal doplnění žádosti. Ředitelství silnic a dálnic se také muselo vypořádat s odvoláním skupiny Děti Země. Důvodem měla být ochrana zvláště chráněných druhů. 

Se zahájením stavby stát počítá v roce 2024. Nový úsek do Jaroměře by měl být hotový o tři roky později. Pokud tak půjde vše podle plánu, řidiči ho poprvé vyzkouší v roce 2027. Náklady na jeho stavbu se odhadují na 12 milionů korun.  

Úsek z Jaroměře do Trutnova byl poslední částí dálnice D11, která neměla vydané územní rozhodnutí. Navazující část dálnice z Trutnova na hranice s Polskem potřebné dokumenty získala na začátku letošního roku. S jeho stavbou se počítá už v roce 2023. Kompletně hotovo bude do roku 2026.  

FOTO: U Hradce Králové vyrostla největší křižovatka v kraji. Na délku má téměř kilometr

U Hradce Králové v Plotištích vyrostla největší silniční křižovatka v Královéhradeckém kraji. V současné době napojuje nový úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic a stávající silnici první třídy číslo 35. Po napojení dálnice D35 na Jičín se...

Odpočívka, tunel a jedna mimoúrovňová křižovatka 

Budoucí úsek dálnice nahradí současnou silnici I/37. „Doprava na této silnici je tvořena především tranzitní dopravou mezi regionálními centry. V sezoně se k této dopravě přidávají i turisté mířící do Krkonoš,“ uvádí ŘSD ve svých dokumentech.  

Nový úsek dálnice se napojí za mimoúrovňovou křižovatkou Jaroměř – sever, která je součástí předchozího úseku. Odtud bude pokračovat kolem Kuksu, Dvora Králové nad Labem, Hajnic až k Novému Rokytníku.  

Na novém úseku je naplánována jedna mimoúrovňová křižovatka, která spojí D11 s městem Dvůr Králové nad Labem. Její součástí bude i podchod pro pěší a nový kruhový objezd, který bude spojovat okolní silnice nižších tříd.  

Netradičním úsekem bude dvoutubusový tunel, který dálnici provede pod vrcholkem Kamenný vrch. Bude měřit 780 metrů. Součástí budou i dvě takzvané propojky, které budou sloužit jako únikové cesty. Pár kilometrů za tunelem vznikne také odpočívka u obce Střítež. Ta bude mít parkovací místa pro osobní, kamionovou i autobusovou dopravu, toalety a dětské hřiště.  

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky ŘSD, Jaroměř, Trutnov, dálnice, D11, doprava, povolení, Dvůr Králové, stavební, úřad, termín, video, úsek, tunel, křižovatka, odpočívka, Dálnice D11, stavební úřad, Dvůr Králové nad Labem, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Radek Mátl, Děti Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech letech čekání vydal stavební úřad rozhodnutí pro další úsek D11. Stavět se začne v roce 2024  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.