Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidičku BMW prozradil styl jízdy. Policejní hlídce nadýchala skoro 2,5 promile

Opilou jednačtyřicetiletou řidičku na Trutnovsku prozradil styl jízdy. Ten se nezdál jinému řidiči, který pro jistotu zavolal na linku 158. Do pár minut hlídka BMW našla a provedla silniční kontrolu. Řidička nadýchala 2,41 promile.

„Policisté ženu vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, které se podrobila,“ řekla mluvčí policie Šárka Pižlová. Proti provedení neprotestovala a o výsledku nediskutovala. Policisté ji proto zakázali další jízdu. Za spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ji hrozí až rok vězení. 

Za předpokladu, že řidička vážila kolem 75 kilogramů, musela před jízdou vypít dva litry vína. Po takovém množství alkoholu by nesměla za volant sednout minimálně 17 hodin.  

Nebezpečně řidiče ovlivní už půl promile 

„Již při překročení hranice půl promile začíná převažovat negativní vliv na lidský organismus. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění,“ upozorňuje mluvčí. Nebezpečný je podle policie i moc dobře známý „zbytkáč“. Ačkoliv se může řidič cítit dobře, alkohol jeho organismus stále ovlivňuje. 

Podle policejních statistik se za rok 2020 stalo v Královéhradeckém kraji 745 nehod pod vlivem alkoholu. V celé České republice řešila policie celkem 15 190 dopravních nehod, při kterých řidič nadýchal víc než 0,3 promile alkoholu v dechu.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Trutnovsko, alkohol, doprava, auto, kontrola, BMW, řidička, pod vlivem, promile, okres Trutnov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičku BMW prozradil styl jízdy. Policejní hlídce nadýchala skoro 2,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.