Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O prázdninách je v plánu několik velkých železničních výluk. Vlaky nepojedou z Trutnova do Hostinného

Se začátkem letních prázdnin odstartuje i rozsáhlá vlaková výluka na trati mezi Trutnovem a Hostinným. Od 1. července do 31. července budou muset cestující využít náhradní autobusovou dopravu. Na výluku do Hostinného následně naváže i omezení ve směru do Kunčic nad Labem. To potrvá do 16. srpna.

„Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Náhradní doprava je organizována podle výlukového jízdního řádu,“ řekl Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah. Zároveň upozornil na to, že ne všechny náhradní linky autobusů budou navazovat na vlakové přípoje.  

Na opravované trase vznikne celkem šest autobusových zastávek. První dvě budou přímo v Trutnově. Na hlavním nádraží a autobusové zastávce „Trutnov, Volanov, horní zastávka“. Odtud budou autobusy pokračovat přes autobusové zastávky ve Vlčicích, Pilníkově, Chotěvicích až do Hostinného před hlavní budovu nádraží.  

Další výluka na cestující čeká od 16. srpna. Autobusová doprava bude nahrazovat vlakové spoje jedoucí od Trutnova až do Kunčic nad Labem. Ještě jedno omezení nastane od 4. srpna do 14. srpna na trase z Častolovic do Solnice.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ČD, České dráhy, Královéhradecký, kraj, výluka, Trutnov, Hostinné, náhradní, doprava, autobus, omezení, trať, vlak, Kunčice nad Labem, autobusová zastávka, Volanov, Vlčice, Pilníkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách je v plánu několik velkých železničních výluk. Vlaky nepojedou z Trutnova do Hostinného  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.