Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnes v noci hrozí silné bouřky. Meteorologové vydávají druhý stupeň nebezpečí

Silné bouřky a riziko povodní – to je aktuální předpověď meteorologů pro dnešní noc. V Královéhradeckém kraji varují především před bouřkami. Pro většinu kraje platí druhý, tedy vysoký stupeň nebezpečí.

Varování meteorologů před bouřkami platí v celém Královéhradeckém kraji od dnešních 23:00. Výstraha skončí až v pět hodin ráno. První stupeň je v platnosti pouze pro Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou, Dobrušku a Kostelec nad Orlicí. Velmi silné bouřky hrozí i ve všech okolních krajích.  

„Ve velmi silných bouřkách čekáme úhrny srážek kolem 50 milimetrů. V silných bouřkách kolem 40 milimetrů. Během noci budou bouřky postupovat k severovýchodu. Nad ránem pak budou slábnout,“ řekl za Český hydrometeorologický ústav Janek Doležal.   

Silné bouřky budou v Královéhradeckém kraji platit i následující noc na pátek. Druhá výstraha začne platit ve čtvrtek ve 20:00 a skončí ve tři hodiny v noci. Doprovodí je silný vítr, který v nárazech může dosáhnout rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, kroupy a přívalový déšť. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto jplenio | Pixabay

Štítky ČHMU, bouřka, ČR, metrologové, předpověď výstraha, počasí, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Rychnov nad Kněžnou, Nové Město nad Metují, Dobruška, Kostelec nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes v noci hrozí silné bouřky. Meteorologové vydávají druhý stupeň nebezpečí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.