Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

PŘEHLED: Letní opravy silnic omezí dopravu v hradeckém kraji. Kde si dát pozor?

Se začátkem letních prázdnin startuje silničářům hlavní sezóna. V Královéhradeckém kraji se začne opravovat celá řada silnic prvních i nižších tříd. Řidiči budou muset počítat s dopravními uzavírkami například na trase z Malšovy Lhoty do Hradce Králové, mezi Kuksem a Stanovicemi či v Albrechticích nad Orlicí.

„Pro řidiče bude nejkomplikovanější rekonstrukce v délce 2,5 kilometru na silnici II/325 v úseku z Debrného na Nové Zámky na Trutnovsku, protože v blízkosti stavby probíhají další práce v režii Ředitelství silnic a dálnic a rekonstrukce železničních přejezdů,“ říká radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS). 

Hradecko  

Na silnicích prvních tříd potkají řidiči na Hradecku hned tři velké dopravní omezení. Až do listopadu potrvá stavba protihlukové stěny na Rašínově třídě. Do té doby se bude jezdit pouze jedním pruhem. Od července do listopadu se přidá ještě rekonstrukce Sokolské ulice u Fakultní nemocnice Hradec Králové. 

Dalším významným omezením na silnici první třídy bude oprava křižovatky na I/11 u Třebechovic pod Orebem. Jde o křížení hlavního tahu se silnicí II/298 do Krňovic. Ta bude během prací zcela uzavřena. Objízdná trasa povede přes Svinary, Svinárky, Blešno a Nepasice. Omezení potrvá do konce srpna.  

V plánu je i rekonstrukce silnice z Malšovy Lhoty do Hradce Králové. Její oprava začne 7. července a potrvá až do 24. října. I v tomto případě půjde o úplnou uzavírku. Objížďka povede přes Svinary, Svinárky, Blešno a silnici I/31 do Hradce Králové. 

Úprkova ulice v Hradci Králové se dočká rekonstrukce. Hlavní průtah Malšovicemi bude uzavřen

Letos se opraví poslední část hlavního průtahu Malšovic v Hradci Králové. Začátkem července začne rekonstrukce ulice Úprkova, která spojuje nadjezd přes Gočárův okruh a Lhoteckou ulici v Malšově Lhotě. Jde o hlavní spojnici centra města s kempem...

Trutnovsko  

Přes prázdniny budou dělníci pokračovat na opravách třech silnic první třídy. Až do listopadu bude uzavřená silnice I/16 z Trutnova do Hostinného. V Pilníkově, Olešnici a Bernarticích se opravují mosty. Další výrazné omezení je v současnosti na Vyšince. Na silnici I/37 se do srpna opravují propustky.  

Celá další řada omezení na řidiče bude čekat na silnicích nižších tříd. Během první poloviny července začne rekonstrukce svahů podél silnice v Čermné. Do října se bude jezdit pouze kyvadlově. Začátkem srpna přijde řada na rekonstrukci silnice v Kuksu směrem na Stanovice. Od Kuksu budou muset řidiči přes Choustníkovo Hradiště dál do Žirče.  

2. srpna začne oprava kilometr dlouhého úseku v Kocbeřích na Královédvorsku. Dopravní omezení potrvá do 28.srpna. Objížďky povedou po silnicích I/37 z Kocbeří do Choustníkova Hradiště. Dále pak přes Dvůr Králové nad Labem.   

Jičínsko  

I na Jičínsku si budou muset řidiči obrnit nervy. Největší komplikace je budou čekat v červenci na výpadovce na Mladou Boleslav. Silničáři budou opravovat povrch silnice I/16. Přes prázdniny potrvají i rekonstrukce I/32 v Budčevsi a I/35 na obchvatu Hořic.  

Konkrétně v Hořicích se následně počítá s opravou náměstí Jiřího z Poděbrad. Ta by měla začít 12. července. Silnice bude uzavřená až do začátku školního roku. Pro řidiče osobních aut mířících do Hradce Králové a Jičína objížďka povede ulicemi Československé armády, Hálkova, či Jablonského a Palackého náměstí. 

V průběhu srpna se odstartuje první etapa rekonstrukce silnice v Holovousích. Celá akce je rozdělena do tří částí. Na tu poslední se dostane až v příštím roce. Všechny tři etapy počítají s kompletní uzavírkou.  

Rychnovsko 

Během července se na Rychnovsku zahájí oprava mostu na silnici I/11 v Častolovicích. Další dvě rekonstrukce odstartují o měsíc později. Půjde o opravu silnice I/11 v Týništi nad Orlicí a I/36 v Borohrádku.  

V Albrechticích nad Orlicí 16. srpna začne rekonstrukce zhruba půl kilometrového úseku silnice III/3051. Úplná uzavírka by tu měla být do konce listopadu.

Přehled významných orpav silnic prvních tříd | foto: ŘSD

Ohodnoť článek

Foto Mabel Amber | Pixabay

Štítky přehled, rekonstrukce, oprava, doprava, silnice ŘSD, Královéhradecký, kraj, uzavírka, omezení, mapa, léto, prázdniny, silničáři, Musíme to opravit, silnice, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Kuks, Stanovice, Albrechtice nad Orlicí, Lhoty, Ředitelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Letní opravy silnic omezí dopravu v hradeckém kraji. Kde si dát pozor?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.