Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Koupaliště ve Dvoře Králové budou moct hlídat bezpečnostní kamery. Areál se napojí na městskou síť

Už několik desítek budov ve Dvoře Králové nad Labem je napojeno na takzvanou metropolitní síť. Nově na tento seznam přibude i areál Tyršova koupaliště. To umožní například instalaci bezpečnostních kamer, k jejichž záběrům bude mít přístup městská policie.

„Zemní práce, které začnou během několika dní a budou realizovány ve druhé polovině září a v říjnu, povedou od křižovatky Poděbradovy ulice s ulicí Jaroslava Biliny, úzkou uličkou podél Hotelu Za Vodou a dále v Mánesově ulici až k areálu koupaliště,“ říká v tiskové zprávě Ondřej Samek, vedoucí odboru informatiky na městském úřadě. 

Město svojí uzavřenou síť buduje dlouhodobě a postupně ji rozšiřuje. V současné době je na ní připojeno zhruba pět desítek budov. Od městského úřadu, přes mateřské, základní i střední školy až například k budově policie, hasičů nebo pošty. Nedávno se podařilo tuto síť rozšířit i do Žirče a Lipnice. 

Společně s koupalištěm bude letos na podzim na metropolitní síť napojena i budova Základní a Praktické školy v Přemyslově ulici. Radnice za rozšíření zaplatí 1,2 milionu korun.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky koupaliště, Tyršovo, Dvůr Králové, sít, metropolitní, kamery, rozšíření, bezpečnost, komunikace, městská, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště ve Dvoře Králové budou moct hlídat bezpečnostní kamery. Areál se napojí na městskou síť  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.