Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dnes nás čeká další mrazivá noc. Meteorologové vydali varování před mrazem

Další mrazivá noc čeká sever a severovýchod Česka. Teploty tam mohou v noci na pondělí klesnout pod minus 12 stupňů Celsia. Meteorologové varovali, že hrozí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. V Jizerských horách dnes naměřili skoro minus 27 stupňů.

Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu se týká celého Moravskoslezského kraje, Jesenicka a Šumperska v Olomouckém kraji a regionů Broumov, Náchod, Trutnov, Vrchlabí v Královéhradeckém kraji. Platí od dnešních 20:00 do pondělních 09:00.

Lidé by se během mrazivého počasí měli chránit teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. "Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb," dodali meteorologové.

Už v noci na dnešek panovaly v části republiky silné mrazy. Na severu Čech na většině míst naměřili pod minus deseti stupni Celsia. Na Jizerce v Jizerských horách teplota klesla až k téměř 27 stupňům.

Počasí na konci letošního roku je a zůstane velmi proměnlivé. Štědrý den byl zatím nejteplejším dnem letošního prosince, teploty dosahovaly někde až deseti stupňů Celsia. Na další vánoční svátky se ale citelně ochladilo, sněžilo i v níže položených místech a v noci mrzlo. Na konci roku čekají meteorologové další výrazné oteplení - podle týdenní prognózy může ve čtvrtek, předposlední den roku, teploměr ukázat až 14 stupňů, na Silvestra budou denní maxima kolem 12 stupňů.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky počasí, Královéhradecký, kraj, ČR, varování, meteorologové, předpověď, noc, mráz, severovýchod, stupeň, teplota, stupeň Celsia, Jizerské hory, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Moravskoslezský kraj, Královéhradecký kraj, Olomoucký kraj, Trutnov, Nác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Dnes nás čeká další mrazivá noc. Meteorologové vydali varování před mrazem  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.