Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Královci hořela garáž. Zásah hasičů komplikovalo husté sněžení

Hasiči na Trutnovsku zasahovali u požáru dvougaráže v obci Královec. Práci jim komplikovalo husté sněžení a silný vítr. Přesto se jim podařilo uchránit od plamenů ostatní části hospodářského objektu. Škoda je 450 tisíc. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Hasiči v Královéhradeckém kraji mají za sebou náročný víkend. Od pátku 26. listopadu do neděle vyjížděli k 74 událostem. Kromě dopravních nehod a nutné technické pomoci zasahovali taky u požáru v obci Královec na Trutnovsku. 

Ztížená byla kvůli povětrnostním podmínkám už samotná cesta na místo požáru, intenzivně sněžilo. Samotný zásah pak navíc komplikoval silný vítr. „Požár zasáhl jednu z garáží v plném rozsahu, hasičům se podařilo zabránit šíření požáru na druhou garáž a ostatní části hospodářského objektu, jehož byla dvougaráž součástí“, popsala průběh akce tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči z druhé garáže ještě stačili vytáhnout zaparkované osobní auto. Předběžná škoda se tak díky práci hasičů vyšplhala „jen“ na 450 tisíc korun. Uchráněn byl majetek ve výši 650 tisíc.

Ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že příčinou bylo zřejmě tepelné působení kamen při sušení pečiva pro hospodářská zvířata“, dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnovsko, hasiči, Královec, požár, povětrnostní podmínky, vítr, sníh, komplikace, škoda, zásah, garáž, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královci hořela garáž. Zásah hasičů komplikovalo husté sněžení  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.