Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Noční požár v Kostelci nad Orlicí napáchal pětimilionovou škodu

Pět jednotek hasičů muselo časně ráno vyjíždět k požáru do Kostelce nad Orlicí. Konkrétně do části Kozordy kde hořela dílna, stodola a přilehlý dvoupatrový dům. Při požáru nebyl nikdo zraněn. V průběhu dopoledne bude ohledáno požářiště.

Požár byl ohlášen ve čtvrt na tři ráno, pod kontrolu dostali hasiči plameny o půl šesté. Nasazeno několik vodních proudů, zvenčí i vně budovy, z hydrantu bylo nataženo dálkové vedení vody na vzdálenost asi 300 metrů,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči museli rozebrat půdní konstrukci a dohašovali skrytá ohniska. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky hasičů z Kostelce nad Orlicí, Častolovic, Doudleb nad Orlicí a Vamberka.

Příčina požáru se vyšetřuje. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun. „Během dopoledne bude probíhat došetřování a ohledání požářiště,“ dodala mluvčí.

Požár rodinného domu vypukl před půl jedenáctou dopoledne v ulici Náhon v Hradci Králové, Malšovicích. Na místě bylo několik jednotek hasičů, které požár likvidovaly. Oheň už se podařilo lokalizovat. Ulice Náhon je po hasebních pracích opět...

Včera vyhořel rodinný dům v Hradci Králové, Malšovicích

Během necelých čtyřiadvaceti hodin jde o druhý větší požár v Královéhradeckém kraji. Včera hořel rodinný dům v hradeckých Malšovicích. V tomto případě byla předběžná škoda odhadnuta na dva miliony korun. Pro určení příčiny požáru si vyšetřovatel hasičů vyžádal součinnost odborníků v oblasti elektro z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com

Štítky požár, rodinný dům, stodola, Kostelec nad Orlicí, hasiči, jednotky, hašení, vyšetřovatel, Malšovice, Rychnov nad Kněžnou, Častolovice, Doudleby nad Orlicí, Vamberk, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár v Kostelci nad Orlicí napáchal pětimilionovou škodu  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.