Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V hradeckých Malšovicích hořel rodinný dům. Škoda se odhaduje na dva miliony korun

, aktualizováno 13. února 2021, 14:33

Požár rodinného domu vypukl před půl jedenáctou dopoledne v ulici Náhon v Hradci Králové, Malšovicích. Na místě bylo několik jednotek hasičů, které požár likvidovaly. Oheň už se podařilo lokalizovat. Ulice Náhon je po hasebních pracích opět průjezdná.

Na místě byly tři jednotky hasičů, které dostaly plameny pod kontrolu o půl dvanácté. Likvidace požáru byla ohlášena krátce po jedné hodině odpolední. „Už při příjezdu hasičů byl požár rozšířen na celý vnitřek, dům kompletně vyhořel. Škoda je velmi předběžně odhadnuta na 2 miliony korun,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Výše škody bude upřesněna po dalším ohledání místa.

Kouř začal podle oznámení stoupat ze střechy a oken. Majitelé, kteří se vrátili domů, našli už jen zakouřené prostory. Prvotním průzkumem hasiči zjistili, že se plameny rozšířily na celý vnitřek rodinného domu. Prohořela střecha a vrchní patro.

Ulice Náhon byla kvůli hasebním pracím v obou směrech uzavřena v délce téměř osmdesát metrů. Aktuálně už je ale místo opět plně průjezdné.

„Hasební práce prováděli hasiči v dýchací technice, zásobu přístrojů a náhradních tlakových lahví dovezl na místo události protiplynový kontejner,“ doplnila mluvčí. Hasiči se potýkali s komplikovaným přístupem nejen do patra, ale i ke střešní konstrukci. Požár byl zlikvidován po přibližně dvou a půl hodinách od zásahu.

Při požáru se nikomu nic nestalo. Proč začalo hořet zjišťuje vyšetřovatel hasičů, který si vyžádal i součinnost odborníků v oblasti elektro z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče.

„Na místě zůstala na dohlídku místní dobrovolná jednotka z Malšovic. JSDH Třebeš držela zálohu na zbrojnici,“ zakončila Götzová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Náhon, Malšovice, Hradec Králové, hasiči, jednotky, požár, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V hradeckých Malšovicích hořel rodinný dům. Škoda se odhaduje na dva miliony korun  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.