Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obchvat Jaroměře chce začít stavět Ředitelství silnic a dálnic v letošním roce

Stavba obchvatu Jaroměře má být zahájena letos. Plánuje to Ředitelství silnic a dálnic. Obchvat naváže na úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře, který se aktuálně staví. První řidiči by po něm měli projet za dva roky. Díky obchvatu Jaroměře bude odvedena tranzitní doprava z Hradce Králové na Náchod a Polsko.

Tendr na stavbu obchvatu Jaroměře vypsalo Ředitelství silnic a dálnic ke konci roku 2020. Už od března 2017 má vydané územní rozhodnutí a od července loňského roku i nepravomocné povolení. Obchvat bude dlouhý 6,55 kilometru a podle předpokladů by měl vyjít 863 milionů korun bez DPH.

Dálnice D11, která se v současnosti staví z Hradce Králové do Jaroměře, měří 23 kilometrů a hotova bude v prosinci letošního roku. U Hořenic bude napojena na silnici I/37 směrem na Trutnov. Od Hořenic povede obchvat, který bude přeložkou frekventované silnice I/33 ve směru na Náchod. U Velkého Třebešova bude obchvat Jaroměře napojen na obchvat České Skalice.

Obchvat Jaroměře odvede nejen tranzitní dopravu z tohoto města, ale také z obcí Čáslavky, Dolany a Svinišťany. Přes tyto obce projede denně více jak patnáct tisíc aut. Většinou jde o kamiony.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky stavba, dálnice, obchvat, Jaroměř, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, doprava, silnice, Náchod, Polsko, Dálnice D11, Hořenice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Jaroměře chce začít stavět Ředitelství silnic a dálnic v letošním roce  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.