Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Náchodsku mají novou rozhlednu, vznikla na místě větrné elektrárny

Na vrchu Šibeník u Nového Hrádku na Náchodsku těsně před Vánocemi otevřeli novou rozhlednu. Z vyhlídky je dobře vidět na Krkonoše, Orlické hory i Polabskou nížinu. Většinu nákladů pokryla evropská dotace.

Rozhledna vznikla na místě, kde stávala větrná elektrárna. Vyhlídková plošina je vytvořena z kovových roštů a je 32 metrů nad zemí. Nahoru vede točité schodiště.  

„Součástí projektu je vybudování doprovodné infrastruktury - vzniklo nové parkoviště, v objektu bývalé trafostanice sousedícím s rozhlednou je umístěno infocentrum a toalety,“ uvedli zástupci Královéhradeckého kraje.  

Stavba nové rozhledny je součástí projektu Česko-polská Hřebenovka - východní část a navazuje na výstavbu rozhledny na Velké Deštné, ve Vysoké Srbské, Olešnici v Orlických horách a mnoha dalších v Polsku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Lemfeld

Štítky rozhledna, Šibeník, Nový Hrádek, dotace, Náchodsko, okres Náchod, Vánoce, Krkonoše, Orlické hory, Polsko, Královéhradecký kraj, Olešnice v Orlických horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku mají novou rozhlednu, vznikla na místě větrné elektrárny  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.