Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Městská policie se pustila do kontrol míst, kde přespávají bezdomovci. V mrazech jim jde o život

Městská policie Hradec Králové v těchto dnech pravidelně kontroluje místa, kde se zdržují nebo přespávají lidé bez domova. V noci v Hradci Králové klesá teplota i k mínus 16 stupňům Celsia. V takových podmínkách může jít bezdomovcům doslova o život. Služeb azylových domů někteří z nich odmítají.

„Pravidelnými kontrolami v terénu, osobní a místní znalostí tak získávají přehled o osobách bez přístřeší,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová. Kromě samotných kontrol je úkolem hlídek bezdomovce upozornit na možnosti azylových domů. I přesto se řada z nich rozhodne služeb nevyužít a raději zůstanou venku.  

Podle policie si mnozí lidé tento způsob vybrali sami a vyhovuje jim. Jiní zase odmítají respektovat pravidla, která na ubytovnách a v azylových domech platí. Azylový dům Matky Terezy nabízí ubytování pro 30 osob. Na zimu je zřizovaná také noclehárna na hradeckém letišti, kde je pro muže 20 lůžek a deset míst k sezení. 

Zimní kapacitu nocleháren o počtu 90 míst považuje charita pro Hradec Králové za dostatečnou. V období od dubna do konce listopadu funguje jen noclehárna v Domě Matky Terezy s kapacitou 30 lůžek pro muže a 15 lůžek pro ženy. 

Městská policie spolupracuje se sociálním odborem hradeckého magistrátu a pracovníky azylových domů, kterým poskytuje informace získané v terénu,“ dodává Kněžourová. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky bezdomovec, obecní policie, azylový dům, mráz, Hradec Králové, terén, Dům Matky Terezy, policie, městská, bezdomovec, mráz, počasí, nocleh, kontrola, prevence

Městská policie se pustila do kontrol míst, kde přespávají bezdomovci. V mrazech jim jde o život  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.