Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Domově U Biřičky secvičili hudební číslo proti koronaviru

Královéhradecký Domov U Biřičky se připojil k výzvě Senioři v krajích, která se po dlouhém koronavirovém lockdownu snaží rozhýbat seniory a propojit generace. U Biřičky originálním způsobem oprášili a secvičili celosvětový Jerusalema Dance Challenge.

Projekt Senioři v krajích Ministerstva práce a sociálních věcí ČR se připojuje k celosvětové výzvě Jerusalema Dance Challenge. Cílem projektu je po koronavirovém lockdownu rozhýbat rok zavřené seniory a děti a trochu je podpořit.

„Projekt Senioři v krajích chce oprášit celosvětovou výzvu – tanec Jerusalema Challenge. Do výzvy, která přišla z Jihoafrické republiky, se zapojilo mnoho profesí, například zdravotníků, hasičů, policistů apod. Píseň, tanec a vůbec celá výzva se stala hitem v době pandemie a symbolem boje proti koronaviru. A protože je tanec už zažitý, je příjemnou pohybovou i duševní aktivitou pro všechny generace, rozhodli jsme se vyzvat zájemce, aby Jerusalema Challenge nacvičili,” přibližuje iniciátorka výzvy pro seniory a děti Irena Kadlčíková, koordinátorka projektu Senioři v krajích.

Do výzvy se originálním způsobem zapojil i hradecký domov seniorů U Biřičky.

Zapojit do výzvy se může každý – rodiny doma, domovy pro seniory, seniorské kluby, zájmové kroužky, zaměstnanci firem nebo úřadů. V zimě například svůj tanec secvičili zdravotníci z jičínské nemocnice.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Domov U Biřičky

Štítky Domov U Biřičky, domov důchodců, koronavirus, Hradec Králové, tanec, hudba, Královéhradecký kraj, Jeruzalém, projekt, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Jihoafrická republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Domově U Biřičky secvičili hudební číslo proti koronaviru  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.