Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cizinec se ztratil v lese, kde vydržel bez pití a jídla celý víkend. Policie ho našla na poslední chvíli

Kuriozní a zároveň velice náročné pátrání za sebou mají policisté z Hradecka. Na jejich služebnu přišel zaměstnanec společnosti, který postrádal řidiče cizí příslušnosti. V pátek odpoledne zabloudil v lese. Bez jídla a vody vydržel až do pondělí, kdy se ho podařilo najít. S policií komunikoval pomocí telefonu, česky ale neuměl. Podle lékařů se ho podařilo najít doslova za pět dvanáct.

Dvaapadesátiletý řidič kamionu ze Srbska přijel v pátek pro zboží do jedné ze společností v Třebechovicích pod Orebem ním měl v pondělí ráno, to se však nestalo. Dopravce našel kamion v areálu společnosti. Byl zamknutý a bez řidiče. Obrátil se proto na policii.   

„Policisté na muže sehnali telefonní číslo a kontaktovali ho. Muž však neuměl česky a snažil se mluvit maďarsky a srbsky. Řekl, že je někde v lese a nemůže chodit,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová. Komunikace s ním byla náročná a zmatená. Podílela se na ní linka 112, maďarská strana a další řidič kamionu. Zmatený cizinec nebyl schopný popsat žádný orientační bod.  

Po chvíli se podařilo zjistit jeho přibližnou polohu pomocí lokalizace jeho telefonu z vysílače. Vytyčený prostor měl rozlohu zhruba jednoho hektaru. „Policisté daný úsek začali prohledávat a pomocí puštěných majáků zjišťovali, zda jejich zvuk není slyšet v telefonu. To by mohlo daný úsek výrazně zmenšit,“ řekla mluvčí.   

Do pátrání bylo zapojeno několik policejních hlídek, pohotovostní eskorta, tým Stopa a tři psovodi. Těm se ho nakonec podařilo vypátrat krátce po deváté hodině večerní u obce Štěnkov, asi dva kilometry od jeho zaparkovaného kamionu.  

Ukázalo se, že se muž v lese ztratil už v pátek. Bez jídla a pití vydržel až do pondělního večera. „Podle lékaře jsme ho našli doslova za pět minut dvanáct. Dalšího rána už by se nemusel dožít,“ řekla mluvčí. Svůj podíl štěstí má také telefon, který se cizinci vybil až krátce po jeho nalezení.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, pátrání, cizinec, les, jídlo, voda, pití, víkend, řidič, kamion, Třebechovice pod Orebem, Královéhradecký kraj, Srbsko, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se ztratil v lese, kde vydržel bez pití a jídla celý víkend. Policie ho našla na poslední chvíli  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.