Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Včerejší včasné zásahy hasičů u požárů uchránily hodnoty za více než 16 milionů korun

Hned ke čtyřem požárům musely včera vyrážet jednotky hasičů v Královéhradeckém kraji. Vše začalo nočním požárem v Rychnově, kde chytly saze v komíně rodinného domu, v Kostelci nad Orlicí šlehaly plameny z přístavby rodinného domu. V Novém Městě hořelo pole s obilím a v Budčevsi kombajn.

Krátce po půlnoci vyjeli jednotky hasičů do Rychnova nad Kněžnou, kde došlo k požáru sazí v komíně rodinného domu. Zakouřený byl půdní prostor, který musel být odvětrán. Saze jednotka srazla a po zchladnutí komína těleso vyčistila. Požár sice způsobil škodu za 20 tisíc korun, ale díky včasnému zásahu byl uchráněn majetek za čtyři miliony korun.

Škoda na odpoledním požáru přístavby rodinného domu v Kostelci nad Orlicí, byla odhadnuta na 150 tisíc korun. „Hodnoty představující více než 5 milionů korun, se podařilo jednotkám díky včasnému zásahu uchránit. Příčina události je v šetření.,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Krotit plameny, které ničily pole se vzrostlým obilím, jely tři jednotky hasičů do Nového Města na Hradecku. Požár byl vidět z dálnice, odkud také lidé ohlásili událost na tísňovou linku. „Příčinou vzniku události bylo zřejmě nedbalostní jednání neznámé osoby, škoda byla vyčíslena asi na 35 tisíc korun. Uchránit se povedlo hodnoty ve výši 200 tisíc korun.

V neposlední řadě museli večer hasiči do Budčevsi na Jičínsku, kde likvidovali požár kombajnu. Zahořelo v meziprostoru, ale propálena byla i nádrž a jednotky tak zachytávaly unikající naftu. Tady byla škoda vyčíslena na 100 tisíc, hodnoty za 7 milionů korun hasiči uchránili. „Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada,“ doplňuje Götzová.

Ohodnoť článek

Štítky požár, uchráněné hodnoty, majetek, rodinný dům, pole, kombajn, hasiči, jednotky, Královéhradecký kraj, komín, Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včerejší včasné zásahy hasičů u požárů uchránily hodnoty za více než 16 milionů korun  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.