Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kraj nachystal prodej pozemků v průmyslové zóně Solnice-jih

Vedení Královéhradeckého kraje posvětilo prodej parcel v nové průmyslové zóně Solnice-jih. Slibuje si od toho získání investorů, kteří tady vytvoří nová pracovní místa.

Královéhradecký kraj připravuje prodej pozemků v průmyslové zóně Solnice-jih, pro kterou od října loňského roku staví potřebnou dopravní a technickou infrastrukturu. Návrh podmínek pro prodej pozemků schválila rada kraje. Rozšíření stávající zóny Solnice–Kvasiny je jedním z kroků v rámci přijatého usnesení vlády.

„Investice do rozšíření průmyslové zóny je jedním z kroků, jak se Královéhradecký kraj podílí na rozvoji celého regionu a vytváření nových pracovních příležitostí pro obyvatele. V souvislosti s tím připravuje projekty nejen v oblasti dopravy, ale i ve školství, bezpečnosti a zdravotnictví. Nově budovanou infrastrukturu průmyslové zóny budou využívat firmy, které zde vytvoří další pracovní místa. Kromě toho díky této investici dojde ke zlepšení situace v dopravě, kdy přímé napojení průmyslové zóny odlehčí silnicím v okolí a s úpravami se počítá také v rámci železniční dopravy, kdy dojde k modernizaci trati, na kterou v budoucnu naváže investice Správy železnic do rozšíření její kapacity,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Cílem kraje je získání vhodných investorů, kteří na území průmyslové zóny umístí svůj záměr, vytvoří nová pracovní místa a svou investicí významně přispějí k ekonomickému rozvoji na regionální i celorepublikové úrovni. Pozemky kraje určené k prodeji tvoří ucelenou plochu potřebnou pro vybudování jižního rozšíření stávající průmyslové zóny. Celkem kraj nabízí k prodeji pozemky o rozloze 216 126 m2, přičemž pro prodej pozemků kraj určil tyto podmínky:

Kupní cena pozemků bude odpovídat minimálně jejich obvyklé ceně stanovené na základě znaleckého posudku, která činí 1 200 Kč/m2. Minimální výměra nabízených pozemků činí 25 000 m2. Prodávané pozemky nesmí být užívány pro jiné účely než pro účely podnikání v oborech zpracovatelského průmyslu CZ – NACE – 10-33 (vyjma oborů zaměřených na prvotní zpracování surovin), v oborech strategických služeb, v technologických centrech, a to minimálně po dobu 10 let od uzavření příslušné kupní smlouvy.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Solnice, parcela, pozemek, prodej, Královéhradecký kraj, Červíček, hejtman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nachystal prodej pozemků v průmyslové zóně Solnice-jih  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.