Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Internetový podvod za miliony. Seniorka naletěla nabídce investic s Petrem Pavlem

Neznámý pachatel vylákal z důvěřivé dvaašedesátileté seniorky z Jičína přes 1,2 milionu korun. Využil k tomu falešný odkaz údajně pod záštitou prezidenta a sérii rafinovaných manipulací. Policisté varují veřejnost a zdůrazňují potřebu obezřetnosti.

Příběh započal jednoduchým kliknutím na odkaz na sociálních sítích, který sliboval zhodnocení peněz pod záštitou prezidenta Petra Pavla. Co se zdálo jako výhodná příležitost, se rychle proměnilo v noční můru. 

Po kliknutí byla žena kontaktována zástupkyní falešné investiční společnosti. Tato osoba ji přiměla poslat prvotní částku šesti tisíc korun na speciální účet. 

"Následně se jí měl ozvat „makléř“ společnosti, který jí uvedl, že aby lépe zhodnotila své úspory, měla by ještě poslat částku 70 tisíc korun. Žena tak učinila a s „makléřem“ se domluvila, že spolu budou komunikovat telefonicky a přes aplikaci WhatsApp," uvedla na webu policie mluvčí Martina Jandová.

Situace se začala komplikovat, když ji banka upozornila na podezřelé transakce. V reakci na to se žena snažila kontaktovat "makléře" a požadovala vrácení svých peněz. 

Podvodník využil této situace k instalaci programu Anydesk pro vzdálený přístup, což mu umožnilo dále manipulovat s jejím účtem. Poté byla přesvědčena, že pro "odblokování" svého účtu potřebuje půjčit a poslat dalších 800 tisíc korun, které také ztratila. 

Celkem žena přišla o částku 1,2 milionu korun, přičemž pachatel zůstává neznámý. Policisté nyní případ prověřují a varují veřejnost před podobnými podvody. Doporučují být opatrný při investicích, nikomu nesdělovat osobní údaje ani přístupové kódy a vždy důkladně ověřovat protistranu.  

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky podvod, Petr Pavel, peníze, Martina Jandová, WhatsApp, Jičín, příběh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetový podvod za miliony. Seniorka naletěla nabídce investic s Petrem Pavlem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.