Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kam o víkendu? Na historické slavnosti, pohádkový les nebo přespolní běh

Také tento víkend se na Královéhradecku koná řada zajímavých akcí. Pokud máte rádi historické slavnosti, můžete vyrazit do Kvasin, kde nebude chybět ani dobová bitva nebo ukázka útrpného práva. Děti můžete vzít na Pohádkový les na Hrádek u Nechanic.

V Jičíně se zítra od půl osmé koná Svatojánská slavnost. Ve Valdštejnské lodžii slibují divotvorný večer zahradní slavnosti plné živých obrazů, smyslových zážitků a fantaskní hostiny. V parku budou také hudební a taneční vystoupení.

Historické slavnosti se zuřivou bitvou pořádají v Kvasinách. Od 11 do 23 hodin se tu konají IV. Půtovy zámecké slavnosti. Návštěvníci se kromě bitvy založené na místní historii mohou těšit i na šermířský turnaj, středověkou kapelu, ukázky sokolnictví nebo taneční vystoupení. Chybět nebude ani ukázka práva útrpného, dobové tržiště a atrakce pro děti. Velkou novinkou letošních slavností bude vystoupení alchymisty a fakíra, kteří mimo jiného předvedou i velkou ohňovou show.

S dětmi můžete vyrazit v neděli do Pohádkového lesa na Hrádku u Nechanic. Od 13 do 17 hodin je tu čeká trasa plná strašidel, vodníků, draků a rusalek, na které budou plnit originální úkoly. Na kilometrové trase, která povede od zámku parkem, pomohou děti čarodějnici uvařit polévku z pavouků a žab a princovi zase nasytit strašlivého draka. Za splnění všech úkolů na děti v cíli čeká královský poklad.

A zasportovat si můžete v neděli v Josefově. Koná se tu desátý ročník běžeckého závodu v přespolním běhu na atraktivních členitých tratích v areálu pevnosti. Poběží se pětikilometrová a desetikilometrová trať.

Ohodnoť článek

Foto Kudy z nudy | Zdroj Město Jičín, Kudy z nudy

Štítky akce, víkend, zámek, historické slavnosti, běh, pohádkový les, slavnost, les, Jičín, Kvasiny, Hrádek, Královéhradecký kraj, Valdštejnská lodžie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na historické slavnosti, pohádkový les nebo přespolní běh  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.