Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec Králové chce halu TJ Sokol do svého majetku. Podle vedení města není jednota schopná se o budovu starat

Město Hradec Králové jedná o převzetí sportovní haly TJ Slavia v Orlické Kotlině do svého majetku. Radnice zdůvodňuje snahu objekt získat nutnými investicemi do oprav. Náklady na rekonstrukci odhaduje na desítky milionů korun. Město dává ročně na činnost oddílu a provoz haly stovky tisíc korun, navíc loni přispělo 11 miliony korun na novou palubovku.

"Tělovýchovná jednota není v tuto chvíli schopna zvládnout všechny potřebné opravy. Původně spoléhali na to, že to více pokryjí státní dotace. Vzhledem k tomu, že hala je ze strany obyvatel města maximálně využívaná, tak je to jistý závazek pro město. Měli bychom hledat řešení jak zajistit, aby byla hala funkční," řekla  náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO).

Hala je ze 70. let minulého století a její dostavba z roku 1991. V současnosti je nutná především oprava střechy, přičemž původní požadavek TJ Slavia na město byl, aby pomohlo s rekonstrukcí střechy částkou okolo 17 milionů korun.

"Jeden z největších problémů je střecha, jsou tam ale i další, například problém s elektroinstalací, vzduchotechnikou. Mapujeme situaci. Investice do oprav haly budou určitě v desítkách milionů korun," řekla Pourová.

Hala hradecké TJ Slavia patří k největším v republice, vedle sebe v ní může být šest volejbalových hřišť. Kromě sportovních oddílů využívají halu i hradecké střední a vysoké školy.

"V koalici je mezi námi shoda na tom, že by se město mělo na rekonstrukci podílet, ale dlouhodobě nemůžeme investovat do cizího majetku. Proto jednáme o převzetí haly do majetku města," řekl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

Vedení města proto příští týden předloží záměr na převod haly do majetku města zastupitelstvu. "Je to proto, abychom měli mandát v jednání pokračovat a hledat konkrétní řešení. Nabízí se různé formy nabytí, jako dar nebo koupě za symbolikou korunu," uvedla Pourová. Podle ní je také potřeba prověřit, jestli změna vlastníka neohrozí čerpání dotací z ministerstva školství nebo dokonce jestli je oddíl nebude muset vrátit.

Pozemky pod halou i v jejím okolí patří městu, v sousedství haly pak město vybudovalo moderní venkovní areál pro fotbal, volejbal a házenou.

Autoři | Foto FB: TJ Sokol Hradec Králové

Štítky správa, sporty, stavby, Hradec Králové, TJ Sokol, sport, majetek, převod, vedení, město, oprava, Česká obec sokolská, rekonstrukce, Věra Klásková, ANO 2011, střecha, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce halu TJ Sokol do svého majetku. Podle vedení města není jednota schopná se o budovu starat  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.