Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie odložila pokus o vraždu dítěte na Jičínsku, kvůli duševnímu stavu ženy

Případ ze srpna loňského roku, kdy vstoupila dvaatřicetiletá žena s novorozencem v Mladějově na Jičínsku do kolejiště a došlo ke střetu s vlakem, musel být odložen. Ženin duševní stav se vlivem následků zranění při neštěstí změnil a policie proto případ odložila.

Ke srážce došlo vloni na konci srpna na železnici poblíž osady Podhůra na Jičínsku. Tehdy měla dvaatřicetiletá žena vstoupit do kolejiště pod projíždějící vlak i s nezletilým dítětem. I přes veškerou snahu strojvedoucího o rychlé zastavení vlaku, střetu nešlo zabránit. Žena byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové a dítě skončilo v motolské nemocnici v Praze.

Podle policie bylo ženino jednání úmyslné, chtěla spáchat sebevraždu. Vlivem následků zranění se ale její stav zhoršil. „Nelze trestní stíhání zahájit proti tomu, jemuž duševní choroba, která nastala až po spáchání činu, trvale znemožňuje chápat smysl trestního stíhání," uvedla policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Případ policisté uzavřeli na základě závěrů znaleckých posudků z psychiatrie a psychologie. Znalci zkoumali duševní stav podezřelé. Žena není obviněná.

„Motiv jednání podezřelé vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu nebyl možný zjistit," sdělila mluvčí. Dítě podle policie nezemřelo jen šťastnou shodou náhod.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, okres Jičín, Mladějov, Fakultní nemocnice v Motole, Praha, Hradec Králové, vražda, sebevražda, případ, oodložení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila pokus o vraždu dítěte na Jičínsku, kvůli duševnímu stavu ženy  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.