Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté mají novou rekordmanku, řidička v Hradci nadýchala čtyři promile

Policisté v Hradci Králové při kontrole zastavili šestatřicetiletou ženu, která za volantem nadýchala téměř čtyři promile alkoholu. S policisty přitom komunikovala srozumitelně, její pohyby byly koordinované a na první pohled opile vůbec nevypadala.

Žena na sebe policisty upozornila sama, když nedaleko Biřičky vyhodila ze zaparkovaného auta dvě lahve na zem. Toho si všimla policejní hlídka, která v blízkosti stála, a vyzvala ženu, aby lahve uklidila. Žena poslechla a lahve dala zpátky do auta.

O necelou hodinu později si policisté stejného auta všimli na Svatováclavském náměstí na Novém Hradci Králové a zastavili ho ke kontrole. Řidička měla všechny doklady v pořádku, ale dechová zkouška překvapeným policistům ukázala výsledek necelé čtyři promile alkoholu.

„Na to, kolik žena nadýchala, komunikovala s policisty srozumitelně, pohyby měla koordinované a na první pohled nejevila známky opilosti. Policisté jí zakázali další jízdu, zadrželi jí řidičský průkaz a převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde ji lékař uznal schopnou pobytu v policejní cele,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Žena se po vystřízlivění policistům přiznala, že vypila dvě 7,5 decilitrové lahve vína. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky jí proto teď hrozí až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Foto Adéla Cinklová

Štítky alkohol, policie, auto, Hradec Králové, Biřička, Svatováclavské náměstí, Nový Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté mají novou rekordmanku, řidička v Hradci nadýchala čtyři promile  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.