Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

S testováním na Covid-19 pomáhají i hasiči, vytvořili mobilní odběrový tým

V Královéhradeckém kraji začal fungovat nový mobilní odběrový tým Covid-19. Tvoří ho hasiči, kteří jsou zároveň kvalifikovanými zdravotnickými záchranáři. Tým zařizuje odběry u těch, kteří se nemohou dostavit do odběrových center.

Hasiči doplňují stávající systém odběrových míst a týmů, které pracují v terénu napříč celým krajem. Pomáhají s odběry v sociálních zařízeních nebo mezi občany, kteří se nezvládnou svépomocí dostavit do odběrového centra.

„S prvními odběry začali hasiči o víkendu. Do dnešního dne odebrali celkem téměř 80 vzorků stěrů z nosohltanu. Během pondělí zajišťovali například odběry v Domově důchodců Humburky, kde testovali asi 35 klientů a zaměstnanců,“ říká Martina Götzová, krajská mluvčí hasičů.  

V rámci jednoho odběrového týmu se střídají hasiči, kteří jsou zároveň kvalifikovanými zdravotnickými záchranáři s odpovídajícím vzděláním. Tým je ještě doplněný o asistenta, který je zároveň řidičem vozu. Při každém odběru posádka používá jednorázový protichemický oděv, respirátor a ochranné brýle. Mobilní tým jezdí po celém Královéhradeckém kraji ve speciálně označeném voze. Jedná se o vyřazenou sanitu, kterou doposud využívala Zdravotnická záchranná služba.

Ohodnoť článek

Foto HZS KHK

Štítky hasiči, koronavirus, testování, mobilní tým, Královéhradecký kraj, Humburky, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S testováním na Covid-19 pomáhají i hasiči, vytvořili mobilní odběrový tým  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.