Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Po zásahu u pacienta nakaženého koronavirem je nutná dekontaminace sanitky i posádky

V Královéhradeckém kraji roste počet těch, kteří onemocněli koronavirem a zároveň s tím přibývá i počet zásahu záchranářů u těchto nemocných a nakažených. U takových zásahů je proto důležitým prvkem vysoký stupeň ochrany zdravotníků.

Poté, co záchranáři předají pacienta v nemocnici následuje dekontaminace posádky i sanitky. Ta se provádí kombinací dezinfekčních přípravků a ozonu. Ve většině případů bývá cílovým zdravotnickým zařízením Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Pokud jde o záchranáře ze vzdálenějších výjezdových základen, v ochranných oblecích mohou strávit nejen oni, ale i řidič sanitky desítky minut. I proto asistují zasahujícím výjezdovým skupinám inspektoři provozu.

Tito inspektoři provozu napomáhají nejen s organizací převozu, ale zajišťují i podporu posádky v průběhu zásahu a formální předání nemocného. Díky jejich přítomnosti se to může odehrát „čistou“ formou, aniž by se kontaminovaly výjezdové tablety nebo zdravotnická dokumentace.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Královéhradeckého kraje

Štítky foto, záchranáři, koronavirus, převoz, oblek, dekontaminace, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po zásahu u pacienta nakaženého koronavirem je nutná dekontaminace sanitky i posádky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.