Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice hradeckého kraje možná omezí odběry pro samoplátce

Nemocnice Královéhradeckého kraje kvůli regulované ceně, kterou zavedlo ministerstvo zdravotnictví za testy na covid-19 pro samoplátce, zvažují omezení počtu odběrových míst. Uvažují i o omezení dalších služeb spojených s testováním.

Odběrová místa jsou nyní v nemocnicích v Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou, Jičíně a ve Dvoře Králové nad Labem. Vzorky pak testují laboratoře nemocnic v Náchodě a v Trutnově. Cena pro samoplátce do dneška činila 2700 korun.

Dnes laboratoře nemocnici Trutnov a Náchod dělaly testy na covid-19 pro samoplátce za ministerstvem stanovenou cenu 1674 korun, odběr na odběrných místech byl zpoplatněn částkou 100 korun.  "Po vydání cenového výměru, který ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo dnes odpoledne, nemocnice snížily odběrový poplatek na 82 korun," uvedla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Fakultní nemocnice Hradec Králové v souladu s pokynem ministerstva začala dnes účtovat za laboratorní vyšetření spojené s odběrem 1756 korun. Nemocnice neuvažuje o zrušení samoplátcovského testování. "I nadále však platí, že samoplátecká vyšetření v odběrovém centru nemocnice jsou prováděna v rámci limitované kapacity a jsou umožněna jen z oprávněných důvodů, především cestování do zahraničí, výkonu příhraniční práce či příjmu pacienta k samoplátecké hospitalizaci," uvedl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Autoři | Foto fnhk.cz

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, testy, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Náchod, Trutnov, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Dvůr Králové nad Labem, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice hradeckého kraje možná omezí odběry pro samoplátce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.