Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do škol na Hradecku se zítra vrací žáci druhého stupně

Do škol se zítra začnou vracet další děti, k rotační výuce nastoupí žáci druhého stupně. Novinkou je také obnovení venkovních sportů v rámci výuky. Uvnitř budov a v areálu školy budou žáci muset nosit ochranu dýchacích cest. Povinné bude také testování na koronavirus.

Město Hradec Králové spadá do vybraných krajů, které mohou od příštího týdne umožnit prezenční výuku pro žáky druhého stupně. „Ředitelé hradeckých škol se na postupný návrat dětí k prezenčnímu vzdělávání připravovali již několik dní dopředu, společně možné alternativy výuky pravidelně konzultují na online poradách. Ačkoliv věříme, že se o vše zvládnou postarat, bude návrat žáků druhého stupně k rotační výuce poměrně náročný, ani ne tak z důvodu uspořádání výuky, ale spíše z pohledu koordinace pohybu ve škole a způsobu stravování žáků,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Žáků druhého stupně je v Hradci Králové více než tři a půl tisíce.

Při rotační výuce jsou třídy rozděleny do dvou skupin, z nichž jedna chodí v lichý a druhá v sudý týden. V prostorách a areálu školy je nutné nosit ochranu dýchacích cest. Její odložení je umožněno pouze v případě sportovní aktivity na půdě školy vedené v rámci výuky nebo pro děti docházející do mateřských škol. Další informace spolu s informacemi o testování žáků by měla každá škola zveřejnit na svých webových stránkách.

Kromě Královéhradeckého kraje se do škol vrátí žáci druhého stupně také v kraji Karlovarském, Plzeňském, Středočeském, Pardubickém a v Praze. V těchto krajích se zároveň otevřou i muzea a galerie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky škola, koronavirus, opatření, Královéhradecký kraj, rodiče, děti, návrat, testování, Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do škol na Hradecku se zítra vrací žáci druhého stupně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.