Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Do oprav základních a mateřských škol dá Jičín třicet milionů korun

Jičínská radnice investuje do oprav základních a mateřských škol více jak třicet milionů korun. Největší investicí je přestavba podkroví a modernizace učeben ZŠ Husova. Ta spolyká přes dvacet milionů korun a potrvá až do léta příštího roku.

Většina ostatních rekonstrukcí má být hotova do konce letošních letních prázdnin. Některé opravy už školy dokončily. „Letos jsou investice ve školách spíše větší i díky úspěšnému čerpání dotací z mnoha různých programů," uvedl místostarosta Petr Hamáček.

Žáci ZŠ Husova budou mít nové učebny pro výuky přírodních věd, biologie a jazyků. Modernizací ale projdou i stávající učebny pro přírodní vědy a přestavby se dočká školní dvůr a zahrada. Nejnáročnější je přestavba podkroví nad jídelnou, která potrvá až do srpna roku 2021.

V ZŠ 17. listopadu jsou nainstalovány nové kotle na topení za přibližně 3,6 milionu korun. Žáci ZŠ Poděbradova budou mít k dispozici nové počítače, ve školní kuchyni je nové vybavení a dělníci v těchto dnech opravují střechu školy. V ZŠ Železnická se mohou žáci těšit na novou multimediální učebnu, škola získala bezbariérový přístup a bezbariérové sociální zařízení.

Vysoké částky investují v kraji i další zřizovatelé škol. Královéhradecký kraj investuje v letošním roce přes 200 milionů korun. Peníze půjdou na 45 akcí. Hradec Králové dá do oprav základních, mateřských a uměleckých škol přibližně 40 milionů korun. Na školách řemeslníci opravují střechy, ústřední topení, odborné učebny nebo kuchyně a jídelny. V některých školách vzniká bezbariérový přístup.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto mujicin.cz

Štítky Jičín, škola, školka, oprava, investice, učebna, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do oprav základních a mateřských škol dá Jičín třicet milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.