Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chráněná budova školy ve Dvoře Králové má novou fasádu. Kraj za ní zaplatil 54 milionu

Královéhradecký kraj dokončil zateplení památkově chráněné budovy Střední školy informatiky a služeb ve Dvoře Králové nad Labem. Investice činila 54 milionů korun, stavební práce trvaly od konce roku 2018.

Budova školy, do níž chodí přes 500 žáků, je neoklasicistní stavbou z 20. let minulého století a je nedílnou součástí prvorepublikové architektury ve Dvoře Králové. "Vzhledem k tomu, že hlavní budova školy je památka, byla většina fasády opravena a opatřena novým nátěrem. Zatepleny byly pouze obvodové stěny nezdobných fasád a budova laboratoří," uvedl radní kraje pro investice Václav Řehoř (ODS).

Stavbaři dále zateplili půdy, střechy a částečně i podlahy, vyměnili okna a instalovali tři rekuperační jednotky. Opravili také elektroinstalace a rozvody v laboratořích. "Stavbu jsme museli provázat i s úpravou části vnitřních prostor pro nové muzeum textilního tisku," uvedla náměstkyně hejtmana pro školství Martina Berdychová (Východočeši). Muzeum v budově školy otevřelo loni 1. listopadu. Přes třetinu opravy zaplatila dotace z evropských fondů.

Královéhradecký kraj zatím investoval do zateplení budov svých středních škol přibližně 200 milionů korun. V následujících letech chce kraj v investicích do zateplení školních budov a do instalací rekuperací pokračovat a má připravené či chystá projekty dohromady za více než 300 milionů korun.

Autoři | Foto ssis.cz

Štítky správa, školy, stavby, památky, Dvůr Králové, Královéhradecký kraj, oprava, Dvůr Králové nad Labem, fasáda, Střední škola informatiky a služeb, Václav Řehoř, ODS, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chráněná budova školy ve Dvoře Králové má novou fasádu. Kraj za ní zaplatil 54 milionu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.