Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vzdělání

Jaroměř je s řemeslným vzděláváním spojená už bezmála 140 let

Dnešní doba je dobou změn. A ty se dotýkají i školství. Můžeme diskutovat o tom, zda jsou to změny k lepšímu nebo ne, ale to ukáže až čas. Hodně se mluví o nových maturitách, nových přijímacích zkouškách. Probírá se základní vzdělávání, gymnázium...

Školka Třebechovická se v Hradci dočkala opravy, na řadě je Pohádka

Mateřská škola Třebechovická v Hradci Králové se dočkala pozitivních změn. Došlo například k zateplení celého objektu. A nebude to jediný školský objekt města, který se dočkal opravy. Chystají se další projekty.

Hradec ve svých finančních plánech myslí na Miletu, Velké náměstí i na školy

Hradec Králové má nemalé cíle. Za miliardy korun plánuje proměnit město v moderní východočeskou metropoli evropského významu. Investovat bude mimo jiné do Milety, Velkého náměstí, kasáren i do škol.

Univerzita Hradec Králové bude volit rektora, kandidují dva děkani

Akademický senát Univerzity Hradec Králové bude dnes odpoledne volit nového rektora. O funkci se budou ucházet děkan Fakulty informatiky a managementu a bývalý rektor Josef Hynek a děkan Přírodovědecké fakulty Jan Kříž.

Hradec chce dát novým učitelům desítky tisíc korun

Hradec Králové si je dobře vědom, že sehnat kvalitního učitele, je oříšek. Nováčkům, kteří rozšíří řady kantorů ve městě, nabízí téměř padesát tisíc korun. Má to ale svá pravidla.

Univerzita HK dosud žádné neetické využití nástrojů AI řešit nemusela

Pedagogové Univerzity Hradec Králové (UHK) vnímají využívání umělé inteligence (AI) spíše jako výzvu a příležitost než jako hrozbu. Přestože univerzita dosud žádné neetické využití nástrojů AI nemusela řešit, apeluje na studenty, aby respektovali...

Náročné, přesto příjemné. I takové může být studium

Získat kvalitní vzdělání vyžaduje velké úsilí a píli. O to více záleží na podmínkách, které se okolo studentů vytvoří, když kráčejí, možná zprvu těžkými kroky, k maturitě. Absolventi Prvního soukromého gymnázia v Hradci Králové z takové atmosféry...

MAPA UZAVŘENÝCH ŠKOL: Podívejte se, jaké školy v kraji zůstanou v pondělí zavřené

V našem regionu se do stávky zapojí 40 ze 72 krajských škol. Stávky v Královéhradeckém kraji by se mělo zúčastnit zhruba 1800 zaměstnanců. Školské odbory vyhlásily celodenní výstražnou stávku základních, středních a mateřských škol na pondělí 27....

ANKETA: Desítky škol v Královéhradeckém kraji zůstanou v pondělí zavřené

Většina škol v Královéhradeckém kraji se k pondělní stávce připojí, jde o více než polovinu školských zařízení. Některé zavřou úplně, jiné budou protestovat symbolicky. Na školách se bude protestovat proti plánovaným škrtům ve školství.

Na studium není nikdy pozdě, začíná Týden vzdělávání dospělých

Ode dneška až do pátku můžou dospělí získat cenné rady a informace z různých odvětví. Umožní jim to Týden vzdělávání dospělých. Variantou je přijít osobně nebo se zúčastnit online.

Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.